The Vintage Caravan in Trix, Antwerpen.

Het uit Ijsland afkomstig The Vintage Caravan is op zaterdag 20 april in Trix te Antwerpen naar aanleiding van hun “Gateways Tour part II”.

The Vintage Caravan werd in 2006 opgestart en zorgt voor een energiek mix van hard rock, blues rock en psychedelica. The Vintage Caravan zorgde reeds voor vier full-albums waarvan ‘Gateways’ (Nuclear Blast), dat vorig jaar op de markt kwam, het meest recente is. Het trio – tegenwoordig Óskar Logi Ágústsson (lead vocals, gitaar), Alexander Örn Númason (bass, backing vocals) en Stefán Ari Stefánsson (drums, percussie) – zorgt op die albums voor een energiek drive die nieuw leven in het (sub)genre blaast. Maar het is tijdens live concerten dat de band nog eens extra boven zichzelf uit stijgt. Wij, van MUSIKA, waren daar reeds een aantal keer getuige van. Dit zal nu ongetwijfeld niet anders zijn en je mag je dan ook aan een heel energiek en gedreven concert verwachten die absolute top is in het (sub)genre.

Als support band krijg je het Belgische Black Mirrors te zien en te horen. Deze band is sinds een paar jaar aan een indrukwekkende opmars bezig. Ook zij brengen een energieke mix van blues rock, hard rock en psychedelica en hebben met de persoon van Marcella Di Troia de perfecte frontvrouw. De discografie van dit gezelschap bestaat momenteel uit twee ep’s en het vorig jaar op de markt gebrachte album ‘Look Into The Black Mirror’ (Napalm Records). Maar ook Black Mirrors lijkt ons het best tot zijn recht te komen tijdens een live concert op het podium.

Met The Vintage Caravan en Black Mirrors krijg je twee bands in het (sub)genre waar wij bij MUSIKA écht naar uitkijken. We hebben dan ook reeds die dag met een dikke rode stift aangekruist in onze agenda. Meer info vind je alvast op www.trixonline.be

Foto’s The Vintage Caravan @ HellFest 2017: Luc Ghyselen.