Angeles: Time Of Truth

We gaan eerlijk zijn: van het Amerikaanse Angeles, opgestart door gitarist Dale Lytle in 1977, hebben we nog nooit gehoord. Gelukkig bestaat er zoiets als het wereldwijde web om ons wat wegwijs te maken met Angeles. Een eerste album was er pas in 1984 (‘We’re No Angels’) en na nog twee albums viel het doek in 1991 over Angeles. In 1996 werd de band nieuw leven ingeblazen in een volledig gewijzigde line-up met enkel Dale Lytle als enige overlever. Daarna is het  een komen en gaan van muzikanten, maar zorgt de band wel op tijd en stond voor nieuw studio-werk zodat ‘Time Of Truth’ album elf is geworden. Naast Dale Lytle (gitaar) bestaat de line-up tegenwoordig uit Danny Basulto (drums), Cal Shelton (bass) en Danny Ferreira (vocals). Muzikaal is de band blijven steken in de jaren tachtig: een mix van hard rock en glam metal en op ‘Time Of Truth’ levert dit elf tracks op die helemaal niets nieuws onder de zon brengen. Een degelijke ritmesectie zorgt voor een solide onderbouw. De riffs klinken goed, stevig en krachtdadig, terwijl de gitaarsolo’s melodieus en vingervlug op je worden afgevuurd. Aan de vocalen is het even wennen, maar na een paar nummers ben je die gewoon en zorgen die voor een mooi accent die best wel past bij de sound van de heren. Vernieuwend is het dus allerminst, maar het wordt allemaal best wel leuk en krachtig gebracht, en ook dat is al een verdienste op zich, vooral omdat het nergens gaat vervelen. Dat betekent dat je je luchtgitaar met een gerust hart kan omgorden, dat je met je vuist in de lucht luid kan meebrullen met de refreinen die gemakkelijk blijven nazinderen, en dat je dus een avond pretentieloos plezier kan beleven met deze ‘Time Of Truth’. Een prijs voor originaliteit zal Angeles zeker niet winnen, maar als het aankomt om pretentieloos uit de bol te gaan, dan bestaan er een pak mindere releases om je zuur verdiende euro’s aan te spenderen.

Luc Ghyselen (70)

Bongo Boy Records

Tracklist: 1. Pain 2. Not Here To Play 3. Hollywood 4. Trouble 5. Goodbye 6. We’re No Angels 7. Are You Ready For Your Sins? 8. Lonely Road 9. Band Plays On 10. Shiver Me Timbers 11. God, Country, and King