Frozen Crown: Crowned In Frost

Laat me eens beginnen met een tip. Op 24 april komen Frozen Crown het voorprogramma verzorgen van Elvenking in De Verlichte Geest en hun tweede album ‘Crowned In Frost’ voorstellen. Grijp uw kans, want het zal koekenbak zijn. Frozen Crown is Milanese female fronted power metal / speed metal van de bovenste plank. Frozen Crown heeft minstens drie troeven. Troef één: Giada “Jade” Etro, ook gekend van werk met Tystnaden en Ashes You Leave. Troef twee: gitarist Federico Mondelli. Troef drie: gitariste Talia Bellazecca. En zeer zeker ook een vierde: het nieuwe album dat ongelooflijk dynamisch en melodieus klinkt. ‘Crowned In Frost’ herbergt negen volbloed nummers (en twee instrumentaaltjes). De stem van Jade is “in your face” en klinkt zeer ongeforceerd en natuurlijk. Daarbij wordt ze ondersteunt door prima muzikanten. Het heeft iets van Temperance qua dynamiek, maar dan meer klassieke heavy metal gericht dan symfonische. De negen nummers zijn perfect gebalanceerd qua opbouw, lengte en tempo. De productie bevalt me ook enorm. Spijtig genoeg zijn ze er bij Scarlet vergeten wat extra info aan toe te voegen en moeten we het doen met een mooie foto van de hoes en van de band. Ze weten zich wel te beperken tot de essentie. Ik ga me dan ook maar hierbij aansluiten: “doe de moeite om eens te luisteren naar Frozen Crown indien je fan van klassieke metal bent (en wie weet zie ik je op 22 april).

Frederik Blieck (89)

Scarlet Records SC 355-0

Tracklist: 1. Arctic Gales 2. Neverending 3. In The Dark 4. Battles In The Night 5. Winterfall 6. Unspoken 7. Lost In Time 8. The Wolf And The Maiden 9. Forever 10. Enthroned 11. Crowned In Frost