Be For You: The Things I Never Told You

Be For You is een Spaanse hardrockband, die met dit album een opvolger geeft aan ‘Beyond Love & Compassion’, hun debuutalbum uit 2010. De band bestaat al sinds 2006 en heeft vandaag

Ángel A. Díez als zanger, Jesús Marcos “Chuspy” achter de drum, Eduardo Vázquez op bas en samen met Alfredo Arold speelt David Aira gitaar. Met een productie in handen van de meester Alessandro Del Vecchio zal dit zeker snor zitten. Artwork was in handen van de Braziliaan Gustavo Sazes. ‘Words Unspoken’ begint het album instrumentaal en vloeit na een tweetal minuten naadloos over in ‘One With The World’. Een traditioneel klinkend rockgeluid met melodieuze invloeden en krachtige vocalen. Ook ‘The Lesson’ en ‘Hope Remains’ heeft een dergelijke sound met een aanstekelijk refrein en schitterend gitaarwerk. Een intiemere aanpak laat de plaat wat stilvallen in het midden. ‘Those Sundays Are Gone’ zorgt met de backing vocals voor een vertrouwd gevoel, waar de snarenplukkers ritmisch begeleiden. Het nummer wint kracht en streeft naar zijn climax richting power ballad. ‘Shout’ is een stevige rocker maar met die titel kan je dat ook verwachten. Deze meezinger heeft het vooral van zijn ritme en de backings, die weer aanstekelijk aanwezig zijn. Ook ‘Satellite A-9’ gaat die rocktoer op, maar is een pak steviger en opgewekter. Een actieve snarenplukker en een uitnodigende vocalist zorgen voor het beste nummer van dit album. Lekkere riffs zorgen voor sfeer en melodie. Met een mystieke keyboardintro gaat ‘Light’ een pak frisser te werk. De vocalen starten rustig en naar mate het nummer vordert, evalueert dit naar een inspirerend nummer met een wervelende keyboard ondersteuning. Het nummer rockt lekker en verdient dan ook als tweede een streepje als markering van goed nummer wat mij betreft. “Ow Yeah” is de kreet waarmee Ángel A. Díez het nummer ‘Nothing Lasts Forever’ op gang schreeuwt. Opnieuw veel kracht en melodie die in de ritmeblender goed scoren. ‘The Things I Never Told You’ sluit het album krachtig en licht progressief af. Deze titeltrack werd ook als officiële lyric video uitgebracht. Niettegenstaande dit een goede release is, voel je dat er nog ruimte is voor verbetering. Be For You kan nog groeien, maar laat toch al voelen dat het wat in zijn mars heeft. Met een mix van enkele stijlen, zoals AOR, hardrock en rock ’n roll, laat deze band zich ook niet direct in een vakje proppen. Niet dat het moet, want dat maakt het net interessant.

Rocking Klingon (70)

Volcano Records

Tracklist: 1. Words Unspoken 2. One With The World 3. The Lesson 4. Hope Remains (Day By Day) 5. Those Sundays Are Gone 6. Shout 7. Satellite A-9 8. Light 9. Nothing Lasts Forever 10. The Things I Never Told You