Left Eye Perspective: Defiance

Left Eye Perspective is een band uit de buurt van Gent. De band werd in 2004 opgestart en citeert o.a. Mastodon, Meshuggah, Alice In Chains, Gojira en Porcupine Tree als invloeden. Na een single in 2017 (‘The Wanderer’) is deze vier tracks tellende ep hun eerste tastbare wapenfeit. Vier nummers die we gemakshalve maar onder de noemer progressive metal zullen plaatsen, al hoor je ook invloeden uit stoner rock en grunge opduiken. Openen doet het viertal – Jell “Jelly” De Bock (bass), Kim “Robot” Berghe (lead gitaar), Kristof “Dr K” Loockx (gitaar, vocals) en Tnoy “MMT” Goetheyn (drums, percussie) – met ‘Vendetta’, een krachtig nummer dat meteen mooi het muzikale frame van de volledige ep uit tekent. Het zijn vooral de stevige riffs die met een pak aandacht lopen, terwijl we de vocalen eerder wat vlak vinden. ‘Battle Of Gaugamela’ gaat dezelfde weg op met toch iets meer variatie in zowel het muzikale aspect als het vocale. Met ‘Death Of The Sun’ waagt het viertal zich aan een langere compositie die ze opsplitsen in vier deeltjes om zodoende de cyclus van de zon waar te geven. Dankzij tal van ritme en tempowisselingen blijf je gemakkelijk bij de les, terwijl ook het vocale gedeelte extra variatie meekrijgt. Het afsluitende ‘Conjura’ sluit daar mooi bij aan, al is het waarschijnlijk het brutaalste nummer op dit schijfje. We kunnen dan ook besluiten dat Left Eye Perspective met ‘Defiance’ een mooi visitekaartje heeft afgeleverd dat best wel naar meer smaakt.

Luc Ghyselen (80)

Dust & Bones Records

Tracklist: 1. Vendetta 2. Battle Of Gaugamela 3. Death Of The Sun 4. Conjura