Doro, De Kreun.

Doro, support: No Sleep For Lucy – 08/03/2019 – De Kreun, Kortrijk.

No Sleep For Lucy mag de uitverkochte Kreun opwarmen voor de “queen of metal” Doro. De eerste show van de tour en de zenuwen staan wat gespannen. Deze relatief jonge band is afkomstig uit Zweden en net dat wakkert mijn nieuwsgierigheid aan want nogal vaak worden we aangenaam verrast van de muzikale creaties die uit deze contreien komen. Helaas is dit vanavond niet het geval, de arena rock zoals ze dit zelf omschrijven mist heel wat slagkracht en voelt aan alsof het commerciële aspect primeert op het muzikale, De songs lijken mij moeilijk van elkaar te onderscheiden waardoor mijn interesse wat zoek raakt. Er zal hier zeker en vast wel een publiek voor te vinden zijn maar ik vrees dat ze dit op deze tour beperkt zullen tegenkomen.

Hoog tijd dat Doro doet waar ze al jaren in slaagt: een strakke opzwepende show neerzetten die ons naadloos naar de jaren tachtig terugbrengt waar de heavy metal zijn opmars maakte, en dit toepasselijk op de internationale vrouwendag. Met nummers zoals ‘The Night Of The Warlock’ (die dan ook een verschijning op het podium maakte) ‘Bad Blood’, ‘All We Are’, ‘Don’t Break My Heart Again’ (waar ze nogmaals de herinnering deelde dat Whitesnake een diepe indruk naliet toen ze dit nummer voor het eerst zag), laat ze de menigte uit de bol gaan en uit volle borst meezingen. Halfweg de set krijgt drummer Johnny Dee zijn moment in de spotlight en mag de verloren kunst van de drumsolo (wat ik persoonlijk niet erg vind) nog eens ten berde brengen. Hij brengt dit voortreffelijk en laat iedereen meebrullen. Daarna werd iedereen van de band netjes voorgesteld en bedankt om al die jaren het podium met haar te delen en het feestje werd verdergezet. Het contrast met de opener van deze avond kon niet groter zijn: Doro heeft laten zien dat ze nog steeds “The Queen” is en nog steeds met groot gemak zalen op zijn kop kan zetten.

Met dank aan Filip Nollet.

Tekst: David Vandewalle.

Foto’s: Bianca Lootens.