Far Away: Viaje (ep)

Heel wat bands kiezen voor de naam Far Away. Deze Far Away is een Frans viertal dat in 2016 werd opgestart en de wereld probeert te veroveren aan de hand van een mix van alternative metal, post rock en wat extreme metal. Deze ‘Viaje’ is hun debuut en laat je kennis maken met hun eigenzinnige muzikale mix aan de hand van vijf nummers. En alhoewel het kwartet – Flo Lemonnier (vocals, gitaar), Grégoire Debord (gitaar), Alexandre Sara-Douek (bass) en Loïs Arnaldi (drums) – zijn stinkende best doet, het laat ons allemaal even koud. Er zit een pak afwisseling in hun sound om je aandacht er bij te houden, maar het lijkt wel of die afwisseling in sound en stijlen – zelfs de vocalen worden in het Frans en het Engels gebracht – bij ons het tegenovergestelde effect heeft: het boeit ons voor geen meter. Nee, deze Far Away is nog erg ver verwijderd van de doorbraak naar onze smaak en heeft dus nog een heel pak werk voor de boeg.

Luc Ghyselen (50)

Independent Release

Tracklist: 1. Uyuni’s Lullaby 2. A Storm In Sajama 3. Dust And Sun 4. Rest At Campfire 5. Uturuncu