Ringarë: Under Pale Moon

Ringarë is een black metal project dat in 2004 werd opgestart. Men koos ervoor om zich muzikaal uit te drukken aan de hand van het door synthezisers opgesmukte black metal geluid uit de jaren negentig. Een heel pak materiaal werd opgenomen, maar zag eigenlijk nooit het levenslicht zodat Ringarë eigenlijk slechts bekendheid genoot bij een select groepje van insiders. Begin vorig jaar werd het materiaal terug gevonden vanonder een dikke laag stof en zodoende heeft Ringarë nu met ‘Under Pale Moon’ een debuut op de markt. ‘Under Pale Moon’ telt slechts vier tracks die enerzijds erg rauwe en ruwe black metal laat horen, maar ook niet vies is om heel atmosferische stukken in de sound te verwerken. Zo is het instrumentale ‘In Nocturnal Agony’ gewoon een rustgevend atmosferisch stukje muziek. Naar onze smaak komen er toch te veel instrumentale, rustiger stukken langs om ons echt te bekeren tot de sound van Ringarë. Het betekent meteen ook dat we een toch krachtiger, meer gedreven en begeesterende sound hadden verwacht. Met andere woorden: we blijven echt op onze honger zitten.

Luc Ghyselen (60)

Iron Bonehead Productions

Tracklist: 1. Under Pale Moon 2. Sorrow Under Starry Night 3. In Nocturnal Agony 4. Through Forest And Fog