Kraken Rock & Metal Fest op zaterdag 4 mei.

Op zaterdag 4 mei is er een nieuwe editie van Kraken Rock & Metal Fest, een leuk en aangenaam festival dat plaats vind in Zik Zak te Ittre. Voor de zesde editie van dit festival werden acht bands uitgenodigd. Wij geven even wat duiding bij het achttal.

*Cellar Twins is een Belgische viertal uit de buurt van Namen dat sinds 2014 actief is. Het kwartet drukt zich muzikaal uit aan de hand van progressive rock en noemt bands als Volbeat, Dream Theater, Radiohead, Smashing Pumpkins en Alter Bridge als voornaamste invloeden.

*Ianwill is een Frans vijftal, opgestart in 2010, uit de buurt van Parijs dat een mix brengt van melodic death metal, metalcore en hardcore. Na een ep (‘This Day’) uit 2013 zou er dit jaar nieuw werk op de markt komen van dit kwintet.

*King’s Rage is een Belgisch vijftal uit de buurt van Mons. Deze heren zorgen voor een mix van hard rock, metal, rock en stoner. Een vier tracks tellende ep (‘I Need All the Time’) werd eerder dit jaar op de markt gebracht.

*Penumbra werd in 1995 opgestart in de buurt van de Franse hoofdstad Parijs. Het zestal drukt zich muzikaal uit aan de hand van gothic metal en hun discografie telt, naast vier demo’s, ook vier full-albums waarvan de laatste, ‘Era 4.0’, reeds van 2015 dateert.

*Sweet Needles komt ook al uit de buurt van Parijs alwaar de band in 2012 werd opgestart. Deze heren kiezen ervoor om zich muzikaal uit de drukken aan de hand traditional hard rock en hun discografie telt momenteel twee ep’s.

*Scarved is een Belgische female fronted rockband die in 2012 werd opgestart. Het viertal heeft twee full-albums op de markt waarvan ‘Lodestone’ uit 2017 het meest recente is.

*Thorium is een Belgische heavy metal band die opgestart werd in 2016 nadat drie leden uit het legendarische Ostrogoth stapten. Hun knap titelloos debuutalbum uit 2018 kreeg de nodige lovende kritieken en ook al tijdens concerten kon het vijftal MUSIKA reeds overtuigen van hun kunnen.

*Rage Of Light is een Zwitserse band die reeds sinds 2007 aan een muzikale carrière timmert. De band zorgt voor een mix van melodic death metal, groove metal en trance metal. Een eerste full-album, ‘Imploder’, werd eerder dit jaar op de markt gebracht door napalm Records.

Acht mooie redenen dus om massaal naar Ittre af te zakken voor de zesde editie van Kraken Rock & Metal Fest. Check de facebookpagina voor meer info: https://www.facebook.com/Kraken-Metal-Fest-147465755406554/