Okkultist: Reinventing Evil

Het Portugese Okkultist werd in 2016 opgestart. Het gezelschap staat voor rauwe death metal en brengt met deze ‘Reinventing Evil’ zijn debuutalbum op de markt nadat eerder, meer bepaald in 2017, een ep (‘Eye Of The Beholder’) werd uitgebracht in eigen beheer. Nu is er dus ‘Reinventing Evil’ een negen tracks tellend album dat op Alma Mater Records (het label van Moonspell’s Fernando Ribeiro) wordt uitgebracht. Op zich is dit al een stap vooruit voor Okkultist. Maar de band heeft nog andere troeven achter de hand. Voor eerst zijn er de acht eigen tracks die stuk voor stuk op een heel krachtige en op rauwe agressieve manier op je af komen. Stevige drumpatronen, knappe stuwende basslijnen, krachtige riffs en inventief gitaarwerk zorgen ervoor dat Okkultist je meteen bij je nekvel grijpt om je niet meer te lossen. En dan zijn er nog de machtige vocalen van vocaliste Beatriz Mariano die ervoor zorgen dat Okkultist een net iets ander gezicht mee krijgt dan tal van andere gelijkaardige death metal bands. Acht tracks die duidelijk hun mannetje staan en aantonen dat Okkulist er best mag zijn. Het album sluit af met een stevige, geslaagde versie van Bathory’s ‘Satan Is My Master’ en zo levert ‘Reinventing Evil’ een goede zesendertig minuten krachtig en rauw death metal plezier op met de uitmuntende vocalen van Beatriz is grootste trekpleister.

Luc Ghyselen (80)

Alma Mater Records

Tracklist: 1. Reinventing Evil 2. Back From The Dead 3. Sniff The Blood 4. Sign Of The Ripper 5. I Am The Beast 6. Grave Digger 7. Plasmodium 8. Rise And Reign 9. Satan Is My Master