Dwarrowdelf: Of Dying Lights

Dwarrowdelf is een epic atmospheric black metal éénmansproject van de hand van de Brit Tom O’Dell. ‘Of Dying Lights’ is zijn tweede album. Mike Lamb van Sojourner werkte ook mee aan dit album. Zoals de titel van het album en de nummers al laat vermoeden is de muziek gebaseerd op de Tolkiens trilogie ‘Lord of The Rings’ en inderdaad de muziek past wonderwel bij dit epos: je waant je als het ware in de wereld van elfen, hobbits, mensen en je ziet jezelf een weg banen in de wondere natuur van in deze schitterende films. In tegenstelling tot de meeste bands in dit genre wordt bij Dwarrowdelf clean gezongen en dit is een verrassing maar wel eens aangenaam. Voor de rest is de muziek absolute topklasse in dit genre: geniale tempowisselingen, sfeervolle melodieën waarbij je je een adelaar waant die door Middle Earth zweeft, lichte uitbarstingen, feeëriek piano en gitaargetokkel maar vooral de composities zijn uitmuntend. Zo’n album moet je in een ruk beluisteren. Laat je helemaal onderdompelen in deze wonderbaarlijke, wondermooie muziek. Best in alle stilte, helemaal afgezonderd en vele draaibeurten na elkaar om alle facetten van dit meesterwerk te ontdekken. Zelfs mijn dochter die helemaal geen fan is van dit genre vind dit wondermooi. Zegt genoeg. In de stijl van Unreqvited, Can Bardd, Saor maar iets minder hard.

Bart Verlinde (95)

Flowing Downward / Folkvangr Records

Tracklist: 1. Arien 2. The Withering Woods 3. Where Daylight Dies 4. The Years Of The Trees 5. The Line Of Thrór 6. Minas Anor 7. Home Of The Dead