Superlynx: New Moon

Superlynx is een Noorse band bestaande uit Pia Isaksen (bass, vocals), Daniel Bakken (gitaar) en Ole Teigen (drums, piano, keys, vocals). Het trio drukt zich muzikaal uit aan de hand van een mix van doom, psychedelica en stoner metal. Na het debuut, ‘LVX’ (2016), is deze ‘New Moon’ het tweede full-album van het drietal dat in 2013 werd opgestart. ‘New Moon’ telt tien mooi opgebouwde nummers waarin je het slepende en slome van doom herkent. Maar het trio houdt niet steeds vast aan een en hetzelfde tempo of ritme en dan bemerk je ook dat stoner metal hen niet koud laat. Voeg daar een pak psychedelica aan toe die zich vooral kenmerkt in het gitaarwerk en je verkrijgt een band die eigenlijk niet vernieuwend is, maar hun creaties wel vlot en mooi opgebouwd op de wereld los laat. Het geheel blijft ook melodieus en de band heeft met de kristal heldere vocalen van Pia ook nog een extra troef achter de hand. Zonder dat de band met ‘New Moon’ echt nieuwe paden bewandelt, zijn we echt wel te spreken over dit werkstuk dat geen uitschuivers telt, maar ook geen tracks die er echt bovenuit steken. Liefhebbers van het genre zullen hiermee geen kat in een zak kopen.

Luc Ghyselen (68)

Dark Essence Records

Tracklist: 1. Hex 2. Breath 3. Becoming The Sea 4. New Moon 5. Indian Summer 6. These Children That Come At Us with Knives 7. Scarecrow 8. Cold Black Sea 9. The Groove 10. The Thickest Night