Truchło Strzygi: Nad Którymi Nie Czuwa Żaden Stróż (ep)

Het Poolse Truchło Strzygi is een black metal / punk band die met ‘Nad Którymi Nie Czuwa Żaden Stróż’ zijn nieuwste werkstuk aflevert, nadat men eerder een tweetal demo’s en een full-album op de markt bracht. Deze drie tracks tellende ep zorgt voor stevig en vooral wild om zich heen slaand muzikaal vertier. Opener ‘Puls Trupa’, wat dat ook mag betekenen, komt langzaam op gang maar hakt er dan genadeloos en furieus op in. De heren vliegen er van meet af aan in tijdens het al even furieuze en wild om zich heen schoppende ‘Jasna Puska’. Het afsluitende ‘Złudny spokój jesieni’ lijkt ons iets dreigender en iets minder furieus en bevalt ons net iets meer, maar de gitaar distortion waarmee het nummer echt eindigt hoeft dan weer niet. Truchło Strzygi zorgt met deze nummers voor een leuk tussendoortje, maar laat zeker geen grootse indruk na.

Luc Ghyselen (65)

Godz Ov War Productions LXXXVIII

Tracklist: 1. Puls trupa 2. Jasna pustka 3. Złudny spokój jesieni