Ice War: Manifest Destiny

Ice War is een Canadees éénmansproject dat een heel erg old-school vestje draagt. Ontstaan in 2015 en zijn eerste full album uitbrengend in 2017 zijn we nu in 2019 gekomen en worden we getrakteerd op een nieuw full-album. Openen doen we met ‘No Way Of Turning Back’, een nummer dat een klassieke metal vibe met zich meedraagt en waar de karakteristieke klank van Ice War al dubbel en dik bovenop ligt. Al bij al een goed nummer dat gedragen wordt door een refrein dat makkelijk blijft plakken en aanspreekt. Ondanks zijn repetitief karakter wordt het nummer toch op geen enkel moment saai. ‘I Would Die For You’ opent met een aanstekelijk en ergens toch vreemd aanvoelende riff. Misschien door zijn timing die een kleine dosis koppigheid met zich meedraagt. De boodschap is duidelijk en de muziek klinkt lekker. ‘Light Shine On’ brengt een iets meer theatrale kant van de muzikant naar boven. Een duister kantje dat ondanks zijn redelijk “logge” bestaan qua snelheid niet moet onderdoen voor zijn voorgangers. Veel meer kunnen we er niet over zeggen, luister zelf en ontdek ook de afwisseling die dit nummer in petto heeft! En nog een laatste keer gaan we van start met een dubbele bas. ‘The Labyrinth’ is een laatste stempel op je trommelvliezen van dit album. Een aanstekelijk melodieus nummer dat uitnodigt tot het meezingen en de nodige nekspieren in gang weet te zetten. We kunnen dus besluiten dat de ep geen topkwaliteit is qua sound, maar we hebben een vaag vermoeden dat dit misschien wel met opzet gedaan werd. Goede nummers hebben we absoluut wel gekregen en dat ze echt klinken, daar kunnen we ook niet omheen.

Tom Kuppens (78)

Dying Victims Productions DVP 108

Tracklist: 1. No Way Of Turning Back 2. Manifest Destiny 3. I Would Die For You 4. Edge Of The World 5. Light Shine On 6. Ride Alone 7. I Have No Name 8. The Labyrinth