Erebos: A Flame That Pierces With A Deadly Cold

Erebos is een muzikaal project van Dariusz Lukasik uit Polen dat hij in 2016 heeft opgestart. Een eerste werkstuk, het full-album ‘Nan iChir Gelair Mordor’, werd in 2017 op de markt gebracht. Maar daar de man een niet uitdrogende bron van inspiratie blijkt te zien volgden datzelfde jaar nog twee full-albums en een ep. Vorig jaar was Erebos er dan al opnieuw met een volgend full-album: ‘Pesta Kommer’. En nu dan dit nieuwste werkstuk waar Erebos zijn mooie symbiose van atmospheric black metal en ambient voor het eerst laat opluisteren met vocalen. Op drie van de zes nummers mag vocalist Lane Chaplin (Armorer) zijn diepe en zwartgeblakerde vocalen neerzetten en dat zorgt voor extra variatie en contrast in de toch wel heel knap opgebouwde nummers. Niet dat de nummers niet zonder vocalen kunnen, dat bewees Erebos op de vorige releases en dat bewijzen de drie instrumentale tracks hier ook, maar toch verkiezen wij de nummers met vocalen. Alhoewel, het prachtige, beklijvende ‘Ashes And Crumbled Stone’ kan zo gebruikt worden als filmmuziek. Wie houdt van heel sfeervolle atmosferische muziek afgewisseld met stevige black metal erupties, mag niet te lang wachten, want deze ‘A Flame That Pierces With Deadly Cold’ wordt maar op een beperkt aantal exemplaren op de markt gebracht.

Luc Ghyselen (80)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. The Onslaught Of Morgoth 2. The Starless Vale 3. Of Dawn And Dusk 4. Mists Of Ruin 5. Whirlwinds Of Flame 6. Ashes And Crumbled Stone