Roulette: Now!

Roulette werd in midden de jaren 80 in centraal Zweden opgericht. De heren hebben al in diverse bands hun sporen verdiend. De Zweedse lucht is gekend voor een goede basis op vlak van AOR. Op facebook vond ik dat deze band al enkele singles en een album ‘Better Late Than Never’ uitgebracht had. Twee keer eigenlijk, in 2008 via AOR-FM label en in 2010 onder het label YesterRock nog eens met twee andere demo’s. Veel meer is er niet gekend van dit gezelschap. Ach ja, de bezetting: Thomas Lundgren achter de microfoon, Hansi Fellbrink op bas en zang, Magnus Nelin op gitaar en zang en Mats Nelin op drum. Dus, hit the button! Met de catchy en ritmische midtempo rocker ‘Never Enough’ kennen we een sterke start. Die wordt direct gevolgd wordt door de even, misschien wel nog meer, aanstekelijke ‘Keep On Dreaming’, die uit hetzelfde melodieuze rockvaatje getapt is. Het album heeft zijn start niet gemist! ‘Soldiers Of Love’ laat het tempo iets zakken, maar ‘We Can Make It’ gaat weer voluit. Dit is een ideaal nummer om te cruisen met cabrio in de hete zomerdagen. Opnieuw een goed rocknummer met positieve vibes voor een feel-good gevoel, zo heb ik ze graag. Na de ballad ‘Secret Room’, die in 2015 als single uitgebracht werd en op YouTube te vinden is, krijgen we het vlotte ‘Better Day’. ‘Turn It Around’ is zo’n dubbeltje op zijn kant. Het bombastische nummer kent korte agressieve riffs maar toch komt het vriendelijk over als je in het refrein van deze meezinger “oh oh oh oh” staat mee te brullen. Voor mij valt het “dubbeltje” zeker aan de goede kant. ‘The Only Way’, hun single uit 2017, en ‘Another Night’ zijn vlotte melodieuze nummers met oog voor het fijnere gitaarwerk. Ook de afsluiter ‘Right By Your Side’, die ook in 2016 als single uitgebracht werd, laat de snarenplukker even in de spotlights staan. Het aanstekelijk ritme geeft het album nog een extra oorwormpje mee. Je kan de heren verwijten dat er weinig variatie in hun album zit, maar de passie waarmee de nummers afgevuurd worden maken het tot een erg goed album. Leg nu eender welk album van AC/DC op en niemand zal erover zeuren dat het een ganse plaat gelijk klinkt. Uitschieters zullen we iets meer op het eerste deel van het album vinden omdat daar de iets meer gedreven nummers te vinden zijn. Wetende dat er geen opvullers op staan, het niveau vrij hoog is en de vocalen subliem zijn, mogen we van een erg geslaagd album spreken.

Rocking Klingon (85)

Black Lodge

Tracklist: 1. Never Enough 2. Keep On Dreaming 3. Soldiers Of Love 4. We Can Make It 5. Secret Room 6. Better Day 7. Turn It Around 8. The Only Way 9. Another Night 10. Right By Your Side