Malamorte: Hell For All

Het Italiaanse Malamorte werd in 2009 opgestart en is de zoveelste band waarin we Alex Nunziati tegen komen. Het duo – naast Alex Nunziati (hier onder de naam L.V.) is er ook nog SK – zorgde eerste voor black metal, maar kiest op deze ‘Hell For All’, het derde full-album onder de naam Malamorte, resoluut voor traditional heavy metal met wat lichte trash metal invloeden die schatplichtig is aan o.a. King Diamond en Mercyful Fate. Helaas voor het duo wordt nooit het niveau gehaald van eerder vermeldde voorbeelden. ‘Hell For All’ telt tien nummers, klinkt niet onaardig, maar is, naar onze smaak toch, veel te stereotiep gebracht. Dat de band misschien wel wat albums zou kunnen aan de man / vrouw slijten tijdens gedreven live concerten, zullen we helemaal niet ontkennen. Maar de tracks kennen toch te weinig diepgang om ons echt te overtuigen. Ja er worden leuke ideeën aangebracht, maar die worden dan niet ten volle uitgewerkt om een grotere massa aan te spreken. Zo zal ook deze nieuwe schijf van Malamorte wegzinken, zonder echt veel rimpelingen na te laten, in het overvolle aanbod aan releases dat ons elke week weer opnieuw weet te bereiken.

Luc Ghyselen (60)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Advent 2. Antichrist 3. Warriors Of Hell 4. Holy Or Unholy 5. Mother 6. Hell For All 7. Son 8. The Worshipers Of Evil 9. Satan’s Slave 10. God Is Nothing