Steel Panther, De Mast.

Steel Panther, supports: DJ Matt Stocks, Gus G. – 16/02/2019 – De Mast, Torhout.

Op deze zaterdag 16 februari zakten we met zijn allen af naar De Mast te Torhout om de legendarische glam metal band Steel Panther te bewonderen in een uitverkochte zaal. Steel Panther had gitaarheld Gus G. en DJ Matt Stocks meegebracht op hun “Sunset Strip Live Tour”.

* DJ Matt Stocks

Om klokslag 20u00 begon DJ Matt aan een halfuur durende DJ set met vooral glam metal afwisselend met klassiekers uit de metal wereld. DJ Matt Stocks heeft zijn tanden gezet in Kerrang! Radio. Matt was ook een gezicht van de legendarische en veel gemiste presentatoren op Scuzz T.V. Hij is ook net terug van touren met “Fireball Feulling The Fire Tour” en is evenals mee op deze Steel Panther “Sunset Strip Live Tour”. Hij is bekend voor zijn party’s: we mochten dan ook het beste verwachten van DJ Matt Stocks.

* Gus G.

Konstantinos Karamitroudis is van Griekse afkomst maar beter gekend als Gus G. Op 18 jarige leeftijd ruilt Gus G. Griekenland in voor de States waar hij gaat studeren aan de Berkley College of Music. Na een aantal weken houd hij het voor bekeken en begint te werken om een naam te krijgen in de metal scene. In 1998 neemt hij een demo op met een paar muzikale vrienden waar uit de band Firewind ontstaat. Toen was het al heel duidelijk dat hij steeds beter werd in zijn gitaar skills. De demo was zo goed en werd al vlug opgepikt door verschillende grote bands die Gus G. uiteindelijk inhuurden om op hun album het gitaar gedeelte voor zijn rekening nam. Daarna heeft hij terug de draad opgenomen met zijn eigen band Firewind en zo nog heel wat albums opgenomen weliswaar met heel wat line-up veranderingen. Gus G. heeft door de jaren heen ook bij heel wat grote namen zijn gitaar skills mogen aanbrengen: Arch Enemy, Ozzy Osbourne, Doro, Kamelot enz. Gus G. is hier met een drie koppige band waar de bassist de meeste zangpartijen op zich nam met Gus G. als versterking. Ze openden de set met een instrumentaal nummer waar ze daarna de volledige zaal meegekregen met hun gitaargeweld gedurende een 45 minuten durende set.

* Setlist: 1. Fearless 2. Burn 3. Mr. Manson 4. Don’t Tread On Me 5. Letting Go 6. Money For Nothing (Dire Straits cover) 7. Force Majeure 8. Thrill Of The Chase 9. I Am The Fire

* Steel Panther

Nu is het tijd voor een op en top glam metal band met name Steel Panther die met hun show “Sunset Strip Live” voor een “Sold Out Venue” de pannen van het dak spelen. Zij begonnen ooit als coverband van Mötley Crüe. Steel Panther werd in 2000 opgericht in LA maar heeft reeds een aantal naamsveranderingen achter de rug. Steel Panther is vooral bekend om hun uitgesproken en humoristische teksten alsook vanwege hun ode aan hair metal en de decadente levensstijl van de jaren tachtig die ze uitstralen. Tot op vandaag is het nog steeds duidelijk dat uiterlijk, make up en de nodige decadentie deel uitmaken van het show gedeelte van deze band. Het is ook een beetje eigen aan Steel Panther dat er tussen de nummers veel verhaal zit waarbij o.a. dames op het podium uitgenodigd worden met of zonder bovenstukje aan. Een vermomming van Ozzy’s ‘Crazy Train’ staat ook meestal op het menu, terwijl de set ook doorspekt wordt met nummers van hun helden Mötley Crüe, Bon Jovi, Van Halen, … Maar het mag gezegd worden, al is niet iedereen daar grote fan van, muzikaal en vocaal kunnen ze er wel wat van. Keep going boys!!

* Setlist: 1. Eyes Of A Panther 2. Goin’ In The Backdoor 3. You Really Got Me (The Kinks cover) 4. Jump (Van Halen cover) 5. Fat Girl (Thar She Blows) 6. Poontang Boomerang 7. Kickstart My Heart (Mötley Crüe cover) 8. Asian Hooker 9. Crazy Train ‎(Ozzy Osbourne cover) 10. Guitar Solo 11. Party All Day (Fuck All Night) 12. Pour Some Sugar On Me (Def Leppard cover) 13. Livin’ On A Prayer (Bon Jovi cover) 14. Community Property 15. Death To All But Metal 16. Encore: Gloryhole

Dank aan VZW Strike en Biebob voor alweer een geweldige avond in Torhout.

Met extra dank aan Cindy Duchene (Biebob).

Tekst: Wendy Gombert.

Foto’s: Erwin Poppe.