My Diligence: Sun Rose

Het Belgische My Diligence komt uit de buurt van Brussel en zorgt met deze ‘Sun Rose’ voor een knap debuutalbum. De band werd in 2010 opgestart en debuteerde eerder in 2014 met een vijf tracks tellende ep: ‘Who Killed The Driver’. Dit werkstuk ging onopgemerkt voorbij aan de medewerkers van MUSIKA (Shame on us!), want met dit eerste full-album bewijst het trio – Cédric Fontaine (vocals, gitaar), François Peeters (gitaar) en Gabriel Marlier (drums) – dat er wel degelijk een pak potentieel aanwezig is om uit te groeien tot een gevestigde waard in het alternative rock / psychedelica (sub)genre. ‘Sun Rose’ telt negen knap opgebouwde en gearrangeerde tracks die uitstekend in het gehoor liggen. De heren zorgen voor een stevige en vooral krachtige sound die gedreven en vrij energiek uit de speakers knalt. Vernieuwend is dit allerminst, maar heel strak, stevig en krachtig is het wel en dat is precies wat tegenwoordig telt. Blaast het drietal ons van de sokken met dit album? Helemaal niet, maar we hebben wel genoten van de uiterst volle sound dat My Diligence hier neer zet. Elke track klinkt uiterst krachtig, energiek en gedreven, en kent een mooie opbouw. Meer moet dit echt niet zijn om ons over de streep te trekken. Track na track weet het drietal ons te begeesteren – OK, ik ben akkoord: we vallen er niet van achterover, maar hoeft dit om van een knap album te spreken? – met knap opgebouwde nummers waarin kracht, melodie en psychedelica samen smelten tot een geheel. Veel meer hoeft het echt niet te zijn om bij MUSIKA in de smaak te vallen en dat doet My Diligence met dit debuut heel zeker!

Luc Ghyselen (78)

Mottow Soundz

Tracklist: 1. Resentful 2. Hunt The Hunter 3. Backstabber 4. An Asteroidal Arrow 5. Flying Poney 6. Lecter’s Song 7. So Pretty So Cruel 8. Serpentine 9. Unreal