Tara Lynch: Evil Enough

Met ‘Evil Enough’ maken we bij MUSIKA voor het eerst kennis met Tara Lynch, een multi-instrumentaliste, vocaliste en songwriter. Op dit tien tracks tellend album krijgt Tara vakkundige medewerking van tal van toppers uit de hard rock / heavy metal gemeenschap. We zetten ze even op een rijtje: Vinny Appice (drums), Mark Boals (vocals), Bj√∂rn Englen (bass), Tony Macalpine (keyboards), Glen Sobel (drums), Phil Soussan (bass) en Brent Woods (synthesizers, background vocals). Maar levert die samenwerking dan ook een goed album op, hoor ik je al afvragen. Wel, wat ons betreft mag ‘Evil Enough’ er best zijn. Er wordt heel krachtdadig en stevig geopend met het titelnummer, een goed opgebouwde song met krachtige vocalen van zowel Tara als van Marc, een stuwende ritmesectie en knap gitaarwerk. Kracht en melodie gaan hier mooi hand in hand: zo horen we graag heavy metal. ‘Antidote’ borduurt daar mooi op verder met veel knap gitaarwerk en krachtige vocalen van Tara. Met ‘Exit The Warrior’ komt een eerste van vier instrumentale nummers er aan. Meteen hoor je waar de liefde van Tara Lynch ligt: schitterend gitaarwerk afleveren. Er wordt duidelijk gas terug genomen tijdens de ballade ‘Kringeworthy’ waarin Tara Lynch bewijst over een stel soepele stembanden te beschikken die zowel krachtig als melodieus klinken. Met ‘Banished From My Kingdom’ krijgen we opnieuw een mooi opgebouwde heavy metal track. Met ‘Gui-Tara Rises’ krijgen we een tweede instrumentale track. Het tempo gaat weer een paar versnelling hoger tijdens het gedreven en krachtige ‘Unbreakable’: een aanstekelijk rockend nummer. ‘Enigmatic’ is een nieuwe showcase voor het gitaarspel van Tara. ‘Trustless’ opent dreigend maar wint uiteindelijk aan tempo. Opnieuw een mooie vocale wisselwerking tussen Tara en Marc in deze energieke en gedreven song. Met afsluiter ‘Feckless Lock’ krijgen we het vierde en laatste instrumentale nummer. We kunnen dan ook besluiten dat ‘Evil Enough’ een best aardig album is geworden die liefhebbers van het betere (melodieuze) gitaarwerk over de streep zal trekken. Dat we het album toch niet volledig kunnen waarderen, ligt aan het feit dat we niet zo’n immens fan zijn van instrumentale nummers en vier op tien is toch wel een beetje van het goede teveel. Toch mag Tara Lynch hier heel tevreden op terug kijken: het kan een aanzet zijn tot nog meer moois.

Luc Ghyselen (75)

Cargo Records UK

Tracklist: 1. Evil Enough 2. Antidote 3. Exit The Warrior 4. Kringeworthy 5.Banished From My Kingdom 6. Gui-Tara Rises 7. Unbreakable 8. Enigmatic 9. Trustless 10. Feckless Lock