Sebastien: Behind The World (ep)

Het laatste full album van de Tsjechische melodieuze metalband Sebastien dateert nog maar van vorig jaar en opnieuw komen ze met vier tracks, die digitaal uitgebracht worden via het Duitse platenlabel Pride & Joy Music. In hun tienjarig bestaan hebben ze al drie full-albums uitgebracht. George Rain schreef alle muziek, alsook de teksten voor de eerste twee nummers ‘Behind The World’ en ‘Fight For Love’. Hij is tevens gitarist en zanger. Verder bestaat de band uit gitarist Andy Mons, bassist Petri Kallio die ook backing vocals voor zijn rekening neemt, keyboardspeler Pavel Dvorak en drummer Lucas R. Ook deze keer deden ze beroep op de Slowaakse DisArt Design Studio voor de prachtige artistieke cover. Het mystieke ‘Behind The World’ komt zacht aan maar kent toch pit. Het nummer doet vocaal aan de Serenity frontman Georg Neuhauser denken. Let op het momentje waar snarenplukker alle aandacht naar zichzelf toetrekt door zijn vingervlug soleerwerk. Sebastien bracht hiervan trouwens op 1 februari een video uit. Opmerkelijkste nummer is toch het catchy ‘Fight For Love’ met het duet van George met de Griekse zanger Yannis Papadopoulos van Beast In Black. De intro van geeft ook dat “Beast In Black”-gevoel dankzij het keyboard. Al is het nummer iets rustiger dan we van Yannis gewoon zijn, het is een echt oorwormpje. Ook voor dit nummer is een video gepland, al is dat voor later in het jaar. ‘Sweet Desire’ is wat rustiger en meer verdeeld. Het nummer wordt sprankelend dankzij de keyboardaccenten en de gitaarsolo’s. Afsluiter ‘Mirror On The Wall’ is een ware ballad, die de ep in alle pracht laat eindigen. De nummers kennen een goede productie en bevestigen dat Sebastien stevig aan zijn toekomst bouwt. Dit kleine album is alvast aan te raden voor fans die ook Beast In Black, Battle Beast, Amaranthe of Sonata Arctica in hun luisterlijstjes opnemen.

Rocking Klingon (75)

Pride & Joy Music PJM 11848

Tracklist: 1. Behind The World 2. Fight For Love 3. Sweet Desire 4. Mirror On The Wall