Dying Gorgeous Lies: The Hunter And The Prey

Neem een scheutje Doro, meng met een serieuze dosis Holy Moses en voeg uiteindelijk een paar druppels Cripper toe … En voilà, je hebt Dying Gorgeous Lies. Het recept moet ondertussen op punt staan, want het is reeds het derde album voor Lisa & Co. Alleen een beetje jammer dat er telkens vier jaar tussen elk album ligt; wellicht begrijpelijk aangezien de muziek carrière vermoedelijk gecombineerd wordt met de sleur van een beroepsleven. We keken toch wel met een zeker verwachtingspatroon uit naar de nieuwe DGL. Meest verrassende wending is het feit dat Lisa’s stem wat schorrer klinkt dan normaal, toch eventjes wennen. Ook de productie klinkt wat scherper en hoekiger dan gewoonlijk. De nummers zelf zijn in orde, hebben een zekere felheid, maar missen een klein beetje identiteit. Bernd’s gitaarspel heeft plaats gemaakt Marcel’s en Jay’Na mag als nieuw lid wat synth geluiden toevoegen. De tien nummers zijn thrash zoals die anno 2019 kan en mag klinken, vol traditie, maar aangepast aan de nieuwste productiemogelijkheden. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat het geluid wat zou opschuiven richting death metal, maar Dying Gorgeous Lies blijft trouw aan hun liefde voor thrash. De snelheid waarmee de nummers schuiven is hors categorie. Benieuwd wat dit live zal geven. Ik gaf het album een tweede luisterbeurt en het moet gezegd dat de nummers stilaan onder de huid beginnen te kruipen; bovendien vind ik Lisa’s stem iets sensueels hebben in al zijn rauwheid. Het heeft echt iets: ze zingt net niet uit toon, precies of ze een female versie van Lemmy wil nadoen. Ik hoop alleen maar dat ze zich niet forceert op die manier. We mogen besluiten dat Dying Gorgeous Lies eigenzinnig hun eigen weg verder gaat en zeker niet probeert te behagen. Het is eerder een verhaal van take it or leave it, we doen ons ding, rijk moeten we er niet van worden zolang we maar kunnen spelen. Dying Gorgeous Lies is authentiek, uiterst genietbaar, maar je moet er wel voor vallen.

Frederik Blieck (87)

Massacre Records MASDP 1064

Tracklist: 1. From The Ashes / Hellfire 2. We Are The Apocalypse 3. Revolution Day 4. … And As The Bomb Fall 5. Fatal Craving 6. New World Order 7. Ancient Tales 8. Beast Mode 9. Greetings From Aleppo 10. Sweet Taste Of Lies