Jetboy: Born To Fly

Het Amerikaanse Jetboy werd in 1983 opgestart door beide gitaristen: Billy Rowe en Fernie Rod. Ook vocalist Mickey Finn draait al al die tijd mee. Tien jaar later viel het doek over dit gezelschap, maar sinds 2006 probeert Jetboy het opnieuw. Huidig drummer Al Serrato is er bij sinds 2015 en bassist Eric Stacy sinds 2016. ‘Born To Fly’ is het meest recente werkstuk van het vijftal en telt twaalf tracks die we het best onder de noemer hard rock / hair metal kunnen plaatsen. Dat de heren niet echt iets vernieuwend brengen lijkt me logisch in dit platgetreden (sub)genre. Toch klinken de nummers fris en vrij aanstekelijk zonder dat we hier stijl van achterover vallen. De nummers zijn stuk voor stuk goed opgebouwd, krijgen riffs mee die even kort nazinderen, laten ons kennis maken met melodieuze gitaarsolo’s en worden opgebouwd op een kloeke basis van drums en bass. Voeg daar een lichtjes rauw stemgeluid aan toe, af en toe bijgestaan door wat achtergrond vocalen, en je verkrijgt Jetboy. Echte top is dit absoluut niet, maar als je een klein feestje wil gaan bouwen, kan dit perfect op de pretentieloze hard rock van dit vijftal.

Luc Ghyselen (68)

Frontiers Records FRCD 908

Tracklist: 1. Beating The Odds 2. Born To Fly 3. Old Dog, New Tricks 4. The Way That You Move Me 5. Brokenhearted Daydream 6. Inspiration From Desperation 7. All Over Again 8. She 9. A Little Bit Easy 10. Every Time I Go 11. Smoky Ebony 12. Party Time!