Quiet Riot: One Night In Milan

Milaan blijkt iets speciaals uit te stralen. Menige bands lieten in het verleden in deze prachtige stad een live gebeuren registreren. Zo is ook Quiet Riot, dat al meer dan veertig jaar bestaat, hier te gast. Onder de vlag van Frontiers Rock Festival nam de band vorig jaar dit live album op. ‘One Night in Milan’ toont tot wat deze band in staat is. In de voorbije jaren kende Quiet Riot een pak line-up wissels, maar drummer Frankie Banali, bassist Chuck Wright, gitarist Alex Grossi en de in 2017 toegetreden zanger James Durbin vormen vandaag de band. Vermoedelijk was het geen makkelijk klusje om na meer dan veertig jaar een vijftiental nummers te selecteren uit de vele albums. ‘Run for Cover’ zet de avond in. Quiet Riot is sterk bezig en het publiek geniet van deze interactieve rockcocktail. De gitaar- en drumsolo’s zijn veelvuldig aanwezig en de energie die uit van het podium rolt is enorm. Zo te horen stond al na enkele nummers niemand nog stil. Na ‘Mama, Weere All Crazee Now’ horen we James zijn publiek toeschreeuwen: “We didn’t came all this way to sleep, brothers and sisters, we came all this way to party, we came all this way to rock ’n roll”. En dat is nu net wat daar die avond losbarstte. Hits als ‘Bang Your Head’ en ‘Condition Critical’ worden afgewisseld met ‘Can’t Get Enough’, ‘Whatever It Takes’ en ‘Terrified’ of nieuwere nummers als ‘Freak Flag’. De verrassing is compleet als de band ‘Thunderbird’ voor het eerst live speelt. Met het ontroerende nummer rakelt men de toewijding aan wijlen Randy Rhodes op, die op vijfentwintig jarige leeftijd tijdens een vliegtuigongeluk om het leven kwam. De avond werd perfect afgesloten met ‘Cum On Feel The Noise’ en ‘Bang Your Head’. Met een vijftiental nummers zweept James zijn publiek vaak op. Zijn interactie met het publiek is uitstekend en hij kan dit gans het optreden behouden. De rest van de band houdt hem bij en laat zien hoe strak ze zijn als een eenheid. Deze live registratie is een weerspiegeling van vier rockers die volledig uit hun dak gingen en dat met een publiek deelden. Een geslaagde en opzwepende avond waar vele fans blij mee zullen zijn, want dit is pas het tweede live album van de band. Quiet Riot is nog steeds springlevend.

Rocking Klingon (75)

Frontiers Records FRCDVD 913

Tracklist: 1. Run For Cover 2. Slick Black Cadillac 3. Mama Weere All Crazee Now 4. Whatever It Takes 5. Terrified 6. Love’s A Bitch 7. Condition Critical 8. Thunderbird 9. Party All Night 10. Freak Flag 11. Can’t Get Enough 12. Wild & The Young 13. Let’s Get Crazy 14. Cum On Feel The Noize 15. Bang Your Head