Young Culture: (This Is) Heaven (ep)

Young Culture, bestaande uit Alex Magnan, Gabe Pietrafesa, Nick Cavin en Troy Burchett is een pop / rockband afkomstig uit Albany en zag in 2016 het levenslicht. ‘(This Is) Heaven’ is de titel van de ep waarmee ze zichzelf op de kaart zetten. Het is een verzameling van slechts vijf nummers die het emotionele leven van frontman Alex Magnan beschrijft. ‘Deluxe’ is een indrukwekkende openingstrack. Het nummer spat meteen open en schreeuwt je luidsprekers om aandacht. In het refrein vecht Magnan met de moeilijkheid tussen loslaten en verder gaan. Met dergelijke teksten weerspiegelt iedereen zich wel aan deze herkenbare thematiek. ‘Breathe It In’ kan zo de radio op. Het is een erg toegankelijk dansbaar nummer met riffs die toch het rockgehalte blijven behouden. ’21 Days’ is opnieuw een stomende rocker met diepte. Het nummer begint met “Plaats me in je kast met alle andere dingen die je nooit zult aanraken. Als je je weer gaat vervelen, kun je me terug ophalen”. Alhoewel dit nummer lekker rolt, zit er ook hier een dubbele betekenis achter. De vertel-ballade vinden we onder de vorm van ‘Never Change’. Meestal eindigt een dergelijk nummer met meer kracht, maar deze blijft eenzelfde energie behouden. Het is anders dan verwacht, maar net daarom best tof. De zang is prominenter aanwezig en het nummer komt persoonlijker over. Afsluiten gebeurt met ‘Drift’, een verhaal over de hoogte- en dieptepunten van de twijfel aan zichzelf en je eigen weg leren vinden. Over het algemeen is ‘(This Is) Heaven’ een leuke combinatie op alle vlak. Ze brengen realistische thema’s met een eigen visie. Hierdoor kregen we vijf doordachte popnummers waarmee ze aantonen klaar te zijn voor een full album.

Rocking Klingon (75)

Rude Records

Tracklist: 1. Deluxe 2. Breathe It In 3. 21 Days 4. Never Change 5. Drift