Svirnath: Dalle Rive Del Curone

Svirnath, de naam is afgeleid van het Latijnse “vir naturae” en betekent zoveel als “man in de natuur”, is een solo project uit het Italiaanse Milaan van ene Frans. Muzikaal gezien mag je Svirnath onderbrengen in het vakje atmospheric black metal. Hij voegt daar wel een aantal pagan elementen aan toe. Na een aantal split-releases en een demo is deze ‘Dalle Rive Del Curone’ het tweede full-album voor Svirnath. Zes tracks sieren het schijfje en er wordt heel atmosferisch geopend met het instrumentale ‘Vir Naturae’, een kort stukje dat veel verwachtingen schept. Die verwachtingen worden maar deels ingelost door de overige tracks. Op gebied van atmosferische stukken hebben we zeker niet te klagen, ook de black metal garnituur mag er best zijn, maar het zijn de vocalen die ons minder liggen en vooral het feit dat het geheel ons niet echt raakt. Het is niet echt beklijvend en het atmosferische aspect neemt, naar onze bescheiden mening, te veel ruimte in. Ook het feit dat de nummers allen, op ‘Vir Naturae’ na dan, lang uitgevallen stukken zijn die na enige tijd niet echt meer weten te boeien, is daar natuurlijk debet aan. Een aantal goede ideeën ten spijt, moeten we als eindconclusie toch noteren dat ‘Dalle Rive Del Curone’ van Svirnath ons veel minder bekoord dan we aanvankelijk hadden gedacht.

Luc Ghyselen (62)

Naturmacht Productions NP 100

Tracklist: 1. Vir naturae 2. All’ombra delle fronde 3. L’etereo bagliore 4. Dalle rive del Curone 5. Quando soffia il Maestrale 6. L’abete