Akrotheism: The Law Of Seven Deaths

Akrotheism wordt rond de hoofdstad van Griekenland, Athene, in 2012 opgestart na het ter ziele gaan van Astral Aeon. Het is helemaal geen verder zetting van deze band ook al vinden we een aantal mensen uit die band terug in de line-up van Akrotheism. Een jaartje later konden we mits een enkele track op een split kennis maken met de immens hondsbrutale en agressieve black metal van het gezelschap. In 2014 werd met ‘Behold The Son Of Plagues’ een eerste full-album op de markt gebracht en nog een jaar later, we schrijven dan reeds 2015, vinden we nog een split met twee tracks terug. Daarna bleef het oorverdovend stil rond Akrotheism. Tot nu dus. ‘The Law Of Seven Deaths’ telt zeven monsterlijk zware en agressieve zwartgeblakerde black metal tracks waarin de heren wat atmosferische fragmenten in verwerken om dan nog krachtiger, nog zwaarder, nog onheilspellender te kunnen uit pakken. En of ze daarin slagen! Meteen weet je het al: dat is niets voor tere en gevoelige zieltjes. We zijn er hier zelfs van overtuigd dat dit zelfs een brug te ver zal zijn voor een deel van de echte black metal adepten. Muzikaal is dit niet in een keer te behappen: pure agressie stroomt uit de speakers als een niet te stoppen waterval, het tempo ligt verschroeiend hoog (niet in de atmosferische stukken natuurlijk), de vocalen worden meestal rauw, ruw en woedend uit de strot gewrongen en klinken ons in de oren alsof de vocalist tijdens de opnames gefolterd werd. Zeven immens doordachte, maar tevens immens heftige, tracks worden je zo door de keel geramd. Wij zijn alvast tevreden dat we de rit eenmaal in één ruk konden doorstaan om daarna, met mondjesmaat, over te gaan tot herhalingen zodat we deze review konden schrijven. Dit is intens en beklijvend, bij momenten wervelend in extase, maar evengoed enerverend en zenuwslopend. Meteen, met een immense voorsprong, het zwaarste album wat we in dit jaar reeds te horen kregen en een album dat zowel fans als haters zal tellen. Wij zitten er een beetje tussen omdat we sommige stukken echt wel heel goed vinden en andere fragmenten ons dan laten grijpen naar de “stop-toets”.

Luc Ghyselen (65)

Osmose Productions

Tracklist: 1. Typhonian Serpents 2. Manifesting Tartarus 3. Desmotropia 4. Virtue Of Satyr 5. Oracle Mass 6. Skeptomorphes (The Origin Of I) 7. En