Sanhedrin: The Poisoner

Het Amerikaanse trio – Jeremy Sosville (gitaar), Erica Stoltz (bass, vocals) en Nathan Honor (drums) – Sanhedrin laat er geen gras over groeien en komt er nu aan met hun tweede full-album. De band werd in 2015 opgestart en zorgde dat zelfde jaar reeds voor een vier tracks tellende demo. In 2017 volgde dan met ‘A Funeral For The World’ een eerste full-album in eigen beheer. Het album trok de aandacht van het Cruz Del Sur Music label dat vorig jaar het album uitbracht. ‘The Poisoner’ is de logische opvolger geworden. Acht tracks die een mooie symbiose vormen van traditional heavy metal en doom. Zonder dat het trio vernieuwend of risicovol uit de hoek komt, wordt je hier meegevoerd op een mooie muzikale reis aan de hand van krachtig riffs, stuwende basslijnen en stevige drumroffels. Aan de vocalen van Erica was het voor ondergetekende even wennen, maar uiteindelijk zorgen net die ervoor dat Sanhedrin zijn plaatsje in het metalen landschap mag opeisen. Tijdens het titelnummer mag Kris Force (viool) een duit in het zakje komen doen. Het zorgt voor een geslaagd extra accentje. Mooie tempo en ritmewisselingen en knap gitaarwerk zorgen verder voor een aangename luisterervaring. Absolute top gaan we dit noemen, maar voor liefhebbers van het genre kan deze nieuwe Sanhedrin een mooie aanvulling zijn op de collectie.

Luc Ghyselen (80)

Cruz Del Sur Music

Tracklist: 1. Meditation (All My Gods Are Gone) 2. Wind On The Storm 3. Blood From A Stone 4. The Poisoner 5. The Getaway 6. For The Wicked 7. Saints And Sinners 8. In From The Outside