Kamelot op 10 maart in Trix.

Op zondag 10 maart moeten metal fanaten weer een verschroeiende keuze maken tussen Brugge en Antwerpen.

In zaal Trix te Antwerpen is er een tussenstop voorzien van de tournee van de “Shadow Empire Tour” van Kamelot. Kamelot werd in 1991 opgestart en kiest voor een mix van melodic power metal en progressive metal. Het gezelschap heeft een uitgebreide discografie (o.a. twaalf full-albums) waarvan ‘The Shadow Theory’, dat vorig jaar op de markt werd gebracht door Napalm Records, het meest recente is. Het vijftal – Sean Tibbetts (bass), Thomas Youngblood (gitaar), Oliver Palotai (keyboards, orkestratie), Tommy Karevik (vocals) en Johan Nunez (drums) – zijn stuk voor stuk kanjers op hun instrumenten. En alhoewel elk album heel sterk is, is het vooral tijdens live concerten dat Kamelot indruk maakt bij MUSIKA.

Op deze tournee wordt Kamelot vergezeld door het Zweedse Evergrey en het Oostenrijkse Visions Of Atlantis. Evergrey staat live telkens borg voor een goede en stevige set progressive power metal. De band werd in 1995 opgestart en hun discografie telt momenteel elf full-albums waarvan ‘The Atlantic’, dat eerder dit jaar op de markt kwam, het meest recente is. – Check de review onder de rubriek “CD review”. –

Visions Of Atlantis zorgt dan weer voor een mix van melodic power metal en symphonic metal. Het gezelschap werd in 2000 opgestart maar kent wel een voorgeschiedenis als Vipera Aspis sinds 1995. Grootste kenmerk bij dit gezelschap is het gebruik van vrouwelijke vocalen en tegenwoordig zorgt Clémentine Delauney daar voor.

Meteen drie goed redenen om voor Antwerpen te kiezen en zeker liefhebbers van progressive melodic metal zullen hiervoor in de rij staan. Meer info vind je alvast op www.trixonline.be of www.biebob.be