SepticFlesh op 10 maart te Brugge!

Op zondag 10 maart moeten metal fanaten weer een verschroeiende keuze maken tussen Antwerpen en Brugge.

In Brugge, maar bepaald in Het Entrepot, zullen liefhebbers vooral liefhebbers van death metal aan hun trekken komen dankzij de “Codex Omega European Tour 2019” van het Griekse SepticFlesh, dat voor deze tournee Krisiun en Diabolical als support acts meebrengt.

SepticFlesh ontstond in 1990 en heeft sindsdien tien schitterende albums op de wereld losgelaten waar ze hun mix van atmospheric en symphonic death metal op schitterende manier vertolken. Het viertal zet in de studio steeds zijn beste beentje voor, maar tijdens live concerten doet het kwartet daar nog net een schepje bovenop zodat een zinderende en beklijvende sfeer ontstaat.

Het Braziliaanse Krisiun werd ook al in 1990 opgestart. De discografie van dit death metal gezelschap telt momenteel elf full-albums waarvan ‘Scourge Of The Enthroned’, dat vorig jaar op de markt kwam, het meest recente is.

Ook het Zweedse Diabolical is die avond van de partij. Dit black metal / death metal gezelschap timmert reeds sinds 1998 aan de weg naar eeuwige roem, al was er ook een korte voorgeschiedenis als Misanthropic Orchestra sinds 1996. De discografie van deze band telt vijf full-albums waarvan het laatste, ‘Eclipse’, eerder dit jaar in de winkelrekken terecht kwam. – Zie ook Cd review. –

Maar het is het Zwitserse Xaon dat de avond mag openen. Dit is een gezelschap dat in 2015 werd opgestart en zich muzikaal uitdrukt aan de hand van dark metal. De band heeft met ‘The Drift’ een full-album op de markt en lijkt me, in eerste instantie, een beetje een vreemde eend in de bijt.

Meer info i.v.m. dit concert vind je alvast op www.hetentrepot.be of op volgende facebook pagina: https://www.facebook.com/events/490497388097051