Meridian: Margin Of Error

‘Margin Of Error’ is het derde full-album van het Deense Meridian. Dit melodic heavy metal gezelschap werd in 2005 opgestart en lijkt nu pas echt zijn draai te hebben gevonden. ‘Margin Of Error’ telt immers tien knap gecomponeerde en gearrangeerde songs die zowel kracht en energie uitstralen als melodie en finesse en hun versie van ‘Scream For Me’ (Bruce Dickinson – Iron Maiden). We gaan niet rond de pot draaien: vernieuwend is dit allerminst, maar de nummers liggen uitstekend in het gehoor en de refreinen kan je, zelfs op het eerste gehoor, al vlotjes meebrullen zodat je ook bijvoeglijke naamwoorden als aanstekelijk en catchy kan noteren om het totaalgeluid van Meridian te omschrijven. Bass en drums zorgen voor een heel stabiele basis, de riffs zijn krachtig en worden aangevuld met melodieuze gitaarsolo’s, en als toemaatje krijg je dan de knappe, soepele en toch krachtige vocalen van Lars Märker. Meer moet dit echt niet zijn om ons te overtuigen van de kwaliteiten waarover de band beschikt. Enkel spijtig dat het album geen echte uitschieters telt, want op deze manier is het toch moeilijk om op te vallen in de wekelijkse stroom aan nieuwe releases die om je aandacht schreeuwen.

Luc Ghyselen (75)

Mighty Music PMZ 294

Tracklist: 1. The Devil Inside Us All 2. Off To War 3. Second Best 4. Margin Of Error 5. Fragments Of A Life 6. Circle The Drain 7. In Nothingness 8. Drowning The Miracle 9. The Fate Of Atlantis 10. Disconnect 11. Scream For Me