Statement: Force Of Life

We proberen bij MUSIKA om alle bands te kennen, maar steeds opnieuw glippen er nog een massa door de mazen van het net. Zo ook het Deense Statement dat met ‘Force Of Life’ reeds zijn derde full-album op de markt brengt, terwijl dit voor ons de kennismaking is met het vijftal. De heren – Jannick Brochdorf (vocals), Niels Alex (gitaar), Lars le Fevre (gitaar), Martin Poulsen (bass) en Daniel Nielsen (drums) – zorgen hier voor tien prachtig gecomponeerde en gearrangeerde hard rock / heavy metal songs die zowel kracht als melodie uit stralen. Voeg daaraan toe dat elke track uiterst gedreven, energiek en aanstekelijk uit de speakers knalt en we zijn uitermate gecharmeerd van dit Deense collectief. Zoek je iets compleet nieuws, dan is dit Statement hoogstwaarschijnlijk niet aan je besteed. Hou je echter van uiterst stevige en krachtige hard rock en no nonsense heavy metal – en wie doet dit niet? – dan is Statement een band om in het oog te houden en deze ‘Force Of Life’ een schitterende aanvulling op je collectie. Zelfs ‘California Dreaming’, die liefhebbers van de sixties wel zullen kennen in de versie van The Mamas & The Papas krijgt hier een stevige en krachtige bewerking mee en … het werkt dankzij de ingehouden kracht en de soepele, maar heel krachtige, vocalen van Jannick. De heren zorgen tien nummers lang voor een heel aangenaam in het gehoor liggende sound. Met ‘Force Of Life’ maakt Statement een … heel krachtig statement!

Luc Ghyselen (85)

Mighty Music PMZ 262

Tracklist: 1. The Hero Inside 2. Darkness In My Eyes 3. Higher Ground 4. I Wonder Why 5. The Hurt 6. Force Of Life 7. California Dreaming 8. Rock Your Heart Out 9. Feeling Scared 10. In This Moment