Mike Tramp: Stray From The Flock

Met ‘Stray From The Flock’ is Mike Tramp toe aan zijn zoveelste hoofdstuk in zijn muzikale carrière. Misschien ken je de naam van White Lion of Freak Of Nature, al is deze artiest van vele markten thuis. Onder eigen naam zorgt deze man eerder voor singer/songwriter materiaal en dat is op dit nieuwste niet anders. Tien knap gecomponeerde nummers die goed in het gehoor liggen en die allen heel sterk werden gebracht met zijn diepe warme stem die whiskey-soaked bluesy klinkt. Nummers ook die je een goed gevoel geven en die je graag beluistert om tot rust te komen. Het geheel doet me denken aan artiesten als Neil Young of Crosby, Stills, Nash & Young. Classic (country) rock dus van hoog niveau. Nummers ook die, mits de nodige aandacht op radiostations, kunnen uitgroeien tot “klassiekers” in het (sub)genre. Het potentieel is zeker voor handen, maar wat ons betreft blijft het allemaal iets te braaf, zijn de rauwe randjes net iets te ver weg geslepen om Mike Tramp echt top te noemen. Net alsof we het allemaal al eens eerder hebben gehoord. Maar, dat geven we gerust en eerlijk toe, het klinkt allemaal veel beter dan veel van wat we tegenwoordig op de radio horen. Daar de nummers toch iets te veel op medium tempo worden gebracht, blijft het bij ons allemaal net iets minder hangen, al hebben we wel genoten van deze ‘Stray From The Flock’. En zo nu en dan, tussen het steviger geweld door, mag Mike Tramp ons wel eens opzoeken, maar helemaal wild zullen we nooit worden van deze artiest.

Luc Ghyselen (78)

Target 1901

Tracklist: 1. No End To War 2. Dead End Ride 3. Homesick 4. You Ain’t Free No More 5. No Closure 6. One Last Mission 7. Live It Out 8. Messiah 9. Best Days Of My Life 10. Die With A Smile On Your Face