Rhapsody Of Fire op 4 maart in De Kreun.

Het Italiaanse Rhapsody Of Fire werd in 1993 als Thundercross boven het doopvont gehouden. Twee jaar later werd de naam omgevormd tot Rhapsody en sinds 2006 gaat de band verder onder de naam Rhapsody Of Fire. De echte topperiode van deze symphonic power metal band ligt toch reeds een tijdje achter de rug want met het vertrek van stergitarist Luca Turilli (2011) en vocalist Fabio Lione (2016) werd er toch een pak ervaring en kwaliteitsverlies geleden. Toch timmert Alex Staropoli (de enige overblijver van de originele line-up) verder aan de toch indrukwekkende muzikale carrière van Rhapsody Of Fire die ons schitterende albums bezorgde. Twaalf full-albums telt de discografie ondertussen en met ‘The Eighth Mountain’ (AFM Records) is nummer dertien in zicht.

Maar vooraleer het Rhapsody Of Fire ons mag begeesteren is het eerst nog de beurt aan Avalanch. Dit Spaans gezelschap heeft er reeds een ellenlange carrière op zitten die terug grijpt naar 1988 met verschillende namen en tal van wijzigingen in de line-up. Tegenwoordig gaat dit progressive power metal gezelschap verder onder de naam Avalanch All Star Band met in de rangen o.a. Mike Terrana op drums.

In laatste instantie werd ook nog het Duitse power metal gezelschap Thornbridge aan de line-up toegevoegd. Deze band ontstond in 2008 en zorgde onlangs nog voor een nieuw tweede full-album: ‘Theatrical Masterpiece’. – Voor review: check out onze rubriek “CD review”. –

Liefhebbers van power metal hebben 4 maart dan ook reeds met rood omcirkeld in hun agenda en zullen dan ook massaal afzakken naar De Kreun te Kortrijk. Meer info i.v.m. dit concert vind je alvast op www.wildewesten.be of op volgende facebookpagina: https://www.facebook.com/events/279431069373763/. De organisatie is in handen van “Feed The Fire”.