Monster Magnet, De Kreun.

Monster Magnet, support: Puppy – 26/01/2019 – De Kreun, Kortrijk.

Monster Magnet, een van de oudste gevestigde waarden binnen het stoner rock wereldje kwam naar De Kreun in het kader van hun “European Mindfucker Tour 2019”. In hun kielzog mag een veelbelovende jonge band Puppy voor deze gelegenheid openen. Dit alt-metal trio uit North London bestaat uit Jock Norton (vocals, gitaar), Will Michael (bass) en Billy Howard (drums) en ze hebben net een eerste full album ‘The Goat’ uit dat ze met veel enthousiasme aan ons komen voorstellen. Moeilijk om deze gasten in een of ander hokje te duwen, een meltpot van rock, metal, indie, funk, zachte melancholische zang, soms een ietsje psychedelisch … maar deze jonge honden krijgen wel de handen op elkaar. Tussen de nummers door stijgt een goedkeurend gemompel op vanuit het publiek. Ze leveren een strakke set af. De grungy bass lijnen van Will samen met Bill’s mokerslagen stuwen de set naar verschillende hoogtepunten. De creatieve solo’s die Jock uit zijn mouw schudt imponeren, samen met zijn soms wat donkere vocalen laat dit getalenteerde trio horen tot wat ze in staat zijn. En band om in het oog te houden!!!

Intussen zit De Kreun stampvol (het bordje “Sold-Out” hing aan de deur) en werd het langzaam tijd om de “Godfathers” van de stonerrock hun ding te laten doen. Monster Magnet … you love it or you hate it … maar je kunt er niet om heen: deze spacelord motherfuckers leveren altijd kwaliteit. Hun heerlijke retro rock doorspekt met psychedelische invloeden leent zich perfect voor een stevig avondje rocken à l’ancienne. Dit prettig gestoord gezelschap (sex, drugs & rock-’n-roll!!!) kan als geen ander een tent in de fik steken, en deze avond vormt geen uitzondering!!! Er wordt vooral uit het vroegere oeuvre van de band getapt met slechts twee nummers uit hun laatste album ‘Mindfucker’. In een rotvaart krijgen we ‘Dope To Infinty’, ‘Rocket Freak’ en ‘Crop Circle’ voorgeschoteld zodat kelen en nekspieren meteen zwaar op de proef worden gesteld. Dave Wyndorf en kompanen zijn in bloedvorm, retestrak spelend, het publiek entertainen zoals zij dat alleen kunnen. ‘Radiation Day’, ‘Melt’ en ‘Look To Your Orb’ vormen al snel een volgende climax. Mooi om zien hoe de band zich duidelijk amuseert en ook de fans genieten met volle teugen. Er wordt vrolijk doorgestoomd met heerlijke nummers zoals ‘Ego Living Planet’, ‘When The Hammer Comes Down’ en ‘Negasonic Teenage Warhead’. Een eerste keer gaat de zaal volledig overstag op het verschroeiend gespeelde ‘Spacelord’ waarna de band opnieuw het podium opkomt voor een drietal bisnummers. ‘CNN War Theme’, ‘Dinosaur Vacuum’ en met ‘Powertrip’ porren deze heren een laatste keer stevig tussen de ribben, iedereen KO achterlatend. Geweldige show!!!

Met dank aan Mike de Coene en Lukas Frank (Napalm Records)

Tekst: Livine Dereuck.

Foto’s: Marc Callens.