Dreamwalkers Inc: First Re-Draft

Misschien kennen jullie TDW nog, een symphonic progressive metal project rond Tom de Wit. TDW zorgde immers voor een paar sterke albums waarvan we bij MUSIKA danig onder de indruk waren. Maar omdat de muziek van TDW moeilijk te vinden was en is op speciale platforms wegens de te korte naam, werd de naam gewijzigd tot Dreamwalkers Inc. Met ‘First Re-Draft’ is er nu een eerste album op de markt onder de nieuwe naam. Verwacht niet dat de muzikale koers wordt gewijzigd met de naamsverandering, want niets is minder waar. Integendeel, je krijgt op ‘First Re-Draft’ acht nummer te horen die perfect in het verlengde liggen van wat Tom de Wit onder de naam TDW op de markt bracht: prachtig uitgewerkte songs met vele lagen die je verschillende luisterbeurten moet geven om alles te gaan ontdekken. Nummers ook die de tand des tijds mooi hebben doorstaan, al werden ze voor deze release wat bewerkt, want met uitzondering van ‘Dreamwalk’ vind je deze nummers terug op het debuutalbum van TDW uit 2004. Wij zijn in ieder geval onder de indruk van het afgeleverde muzikale werkstuk waarin toetsen, gitaren, bass en drums voor schitterend muzikaal vertier zorgen. Ook de vocalen van Tom mogen er best wezen. Die laatsten worden op tijd en stond vakkundig ondersteund door koorzang die nog een extra dimensie aan de sound levert. Voeg daar een immens variatie in tempo’s en ritmes aan toe en je verkrijgt een heel sterk album die liefhebbers van zowel progressive metal als symphonic metal zou moeten kunnen overtuigen. Wij zijn benieuwd of Tom dankzij Dreamwalkers Inc meer bekendheid gaat vergaren: wij gunnen het hem van harte want deze ‘First Re-draft’ is een knap werkstuk geworden.

Luc Ghyselen (82)

Layered Reality Productions

Tracklist: 1. Endless 2. Mourning After 3. Happy Day 4. Innerburn 5. Dreamwalk 6. New Strength 7. Your Room 8. My Loss