Nieuwe editie van Metalworks.

Op 30 maart is er in de Sint-Pieterszaal te Kuurne een nieuwe editie van Metalworks in een organisatie van “The Evil Cat”. De deuren gaan er open om 15u30 en zes bands – vijf Belgische en een Nederlandse – mogen zich uitleven op het podium. We stellen ze even aan je voor.

Lethal Injury werd in 2015 opgestart in de buurt van Oostende en reeds tijdens het eerste jaar mocht men openen voor o.a. Anthrax, Hirax en Nervosa. Dat smaakte uiteraard naar mee. Intussen werd de sound wat gewijzigd van pure thrash metal naar een mix van thrash metal, death metal, black metal en groove metal en werd ook een eerste full-album ingeblikt. ‘Melancholia’ werd goed ontvangen en zal ervoor zorgen dat de band een paar trapjes hoger mag mikken.

Anwynn ontstond in 2007 en staat voor een gedreven en energieke mix van progressive metal, symphonic metal en power metal. De band teert verder op de vocalen wisselwerking tussen een krachtige, cleane vrouwelijke stem enerzijds en stevige mannelijke vocalen die eerder richting death metal neigen. Het zorgt voor een mooi contrast. De band zorgde in 2012 voor een full-album en in 2015 nog voor een zes tracks tellende ep.

Moker ontstond in 2003 in de buurt van Antwerpen. Ze zorgen voor een heel agressieve mix van brutale death metal en deathcore. Het vijftal heeft ook reeds vier full-albums op de markt waarvan ‘Home Invader’ (2017) het meest recente is.

Het Nederlandse trio Distillator zorgt voor pure onversneden thrash metal. De band werd in 2013 opgestart en hun discografie telt o.a. twee full-albums waarvan ‘Summoning The Malicious’ (2017) het meest recente is. Eind mei zou er een split-album op de markt komen met Space Chaser. Maar hoe goed de band ook op cd klinkt, tijdens live concerten spat de energie werkelijk écht uit de speakers.

Carnation werd in 2013 in de buurt van Heist-op-den-Berg opgestart en zorgt voor een set brutale en agressieve death metal. Het vijftal bouwt hard aan een muzikale carrière. Zo werd hun meest recente album, ‘Chapel Of Abhorrence’ (2018), op de markt gebracht via het befaamde label Season Of Mist. Maar net zoals bij veel bands, is het tijdens live concerten dat deze band op zijn best is.

Ostrogoth, de toch wel legendarische Belgische heavy metal / power metal band die in 1980 werd opgestart in de buurt van Gent, zal stevig uit de pijp moeten komen om het jonge geweld nog de loef af te steken. Vooral nu ook de line-up van de band stevig door elkaar werd geschud, na het vertrek van twee gitaristen en bassist begin 2018. Al twijfelen er niet aan dat ook de vervangers het materiaal van Ostrogoth wel stevig onder knie zullen hebben en voor een gedreven set tradtional heavy metal / power metal zullen zorgen.

En zo hebben we net zes goede redenen opgesomd om je ticket te bestellen voor Metalworks editie 2019 op 30 maart te Kuurne. Meer info nodig? Die vind je op www.metalworksfest.be