Blood Red Saints: Pulse

Blood Red Saints is een Brits viertal dat in 2014 werd opgestart in Manchester. Met deze ‘Pulse’ is het viertal – Lee Revil l (gitaar), Pete Godfrey (vocals), Neil Hibbs (gitaar) en Andy Chemney (drums) – toe aan het derde full-album. Nog steeds mag je je verwachten aan en mix van AOR en melodic (hard) rock. Elf nummers lang probeert het kwartet je te winnen voor hun sound. Die varieert van stevig rockende nummers als ‘I’m Your Devil’ tot eerder zeemzoete ballades als ‘Crash Into Me’. Met andere woorden van knappe rock songs tot nummers waarmee de heren hopen om de radio te halen of om ene hitje te scoren. Het zijn nummers van het eerste soort die ons het meest bekoren, zonder dat we uit onze sokken worden geblazen. Daarvoor blijft de sound van Blood Red Saints te mooi binnen de lijntjes van het genre te kleuren. Dat de heren best wel goed weten hoe (aanstekelijke) melodic rock hoort te klinken, bewijzen ze hier opnieuw, maar het raakt ons niet diep van binnen: het blijft allemaal iets te braaf, te gepolijst. Zoals eerder gesteld laten de meer rockende nummers – het eerder aangehaalde ‘I’m Your Devil’ of ‘Animals’ – ons wat recht veren, maar over het geheel gezien zijn die toch in minderheid. Echte liefhebbers van het (sub)genre zullen het waarschijnlijk anders zien, maar deze ‘Pulse’ van Blood Red Saints raakt ons veel te weinig om die dan ook aan te raden.

Luc Ghyselen (62)

AOR Heaven AOR

Tracklist: 1. Believer 2. Animals 3. Cross To Bear 4. Invincible 5. I’m Your Devil 6. Crash Into Me 7. Pulse 8. Message To God 9. Warrior 10. What Have We Become 11. Bring Me To Life