Puppy: The Goat

Puppy is een Brits trio dat in het thuisland overladen wordt met superlatieven en dan houden we eerlijk gezegd al ons hart vast. We krijgen twaalf tracks te horen die we hier onderbrengen in het vakje alternative rock, maar dan wel langs de pop / rock kant: nummers die het over het algemeen gezien waarschijnlijk goed zullen doen op bij een radiostation als Studio Brussel en dus een pak jeugdige pop / rockliefhebbers zal bekoren. Wij hebben de rit volledig uitgezeten en, alhoewel we echt wel veel liever zwaarder en steviger muziek horen, waren er een paar momenten waarop we even opkeken, maar die smolten als sneeuw voor de zon bij het meeste van wat we te horen kregen. We gaan het niet slaap verwekkend noemen, maar echt veel scheelt het toch niet. Sorry, Puppy mag van ons heel groot worden in hun thuisland, ze mogen zelfs wereldwijd uitgroeien tot supersterren, maar als dit gebeurt met dit soort van pop / rock muziek, zullen ze ons nooit over de streep kunnen trekken.

Luc Ghyselen (40)

Spinefarm Records

Tracklist: 1. Black Hole 2. Vengeance 3. Poor Me 4. Just Like You 5. And So I Burn … 6. Entombed 7. World Stands Still 8. Bathe In Blood 9. Nightwalker 10. I Feel An Evil 11. Handlebars 12. Demons