Herman Frank: Fight The Fear

Voor heel veel metalfanaten zal de naam Herman Frank leiden naar Accept, waar de man tussen 1982 en 1984, in het jaar 2005 en opnieuw tussen 2009 en 2014 deel van uitmaakte. Daarnaast was hij te horen bij bands als Sinner, Victory en Poison Sun. Maar sinds 2008 werkt Herman Frank onder eigen naam gestaag verder aan een muzikale carrière. Met ‘Fight The Fear’ is hij ondertussen toe aan album vier. Dertien traditional heavy metal tracks zijn je deel als je dit album aan je collectie toevoegt. Helemaal niet vernieuwend, maar wel stevige en krachtige songs die energiek en gedreven worden gebracht door een stelletje klasbakken uit het genre. Want naast Herman Frank (gitaar) bestaat de band verder uit de uitmuntende vocalist Rick Altzi (o.a. Masterplan), tweede gitarist Heiko Schröder, bassist Michael Müller (o.a. Jaded Heart) en drummer André Hilgers (o.a. ex-Rage). Dit vijftal zorgt er dan ook voor dat je vanaf de eerste tonen van opener ‘Until The End’ tot de slotakkoorden van ‘Lost In Heaven’ meegevoerd wordt op een knallende reis doorheen heavy metal landschap met superbe krachtige vocalen, immens schitterend gitaarwerk (check de vele vingervlugge, inventieve gitaarsolo’s), stuwende basslijnen en snoeiharde drumpatronen. Geen van de tracks is ondermaats, al vallen er spijtig genoeg ook geen echte uitschieters te noteren die het album naar een nog hoger niveau hadden kunnen tillen. Maar dat zal liefhebbers van de band en van genre alvast worst wezen, want ‘Fight The Fear’ van Herman Frank mag duidelijk een plaats opeisen tussen een collectie heavy metal albums.

Luc Ghyselen (78)

AFM Records

Tracklist: 1. Until The End 2. Fear 3. Terror 4. Sinners 5. Hatred 6. Hail & Row 7. Hitman 8. Stay Down 9. Rock You 10. Don’t Cross The Line 11. Are You Ready 12. Wings Of Destiny 13. Waiting For The Night 14. Lost In Heaven