Various Artists: Servants Of Chaos II

Het label Debemur Morti Productions werd in 2003 opgestart en mag dus vijftien kaarsjes uitblazen. Het label wil die verjaardag extra in de verf zetten met dit verzamelalbum, getiteld ‘Servants Of Chaos II’. Daar het label vooral kansen geeft aan black metal, mag je je hier verwachten aan niet minder dan vijftien black metal tracks van veertien verschillende bands. Van uiterst traditional black metal (o.a. Behexen of Wallachia) over psychotische trips (o.a. Blut Aus Nord of Throane) tot uiterst experimentele black metal (o.a. Terra Tenebrosa of Manes): elke liefhebber van black metal komt aan zijn trekken. Als je dan ook nog weet dat geen enkele van de tracks op dit schijfje ooit eerder op de markt kwam, dan wordt het heel moeilijk om hieraan te weerstaan. Debemur Morti Productions staat dan ook nog eens garant voor uiterst kwalitatieve albums, en is steeds op zoek naar nieuwe kwalitatief hoogstaande black metal bands. Hier krijg je als liefhebber van genre al veertien bands om van te genieten of om te ontdekken. Een waarderingscijfer wil ik hier niet op kleven – de ene band hoor je zowiezo al liever dan de andere – maar weet dat dit schijfje al ettelijke keren zijn toertjes in de cd-lader heeft gehad, en dat ik dit nog steeds niet beu gehoord ben. Een aanrader dus, of een ontdekkingstocht, of een beetje van beide. In ieder geval ben ik zeer te spreken over deze ‘Servants Of Chaos II’ en zal ik met het album nog meerdere uren zoet zijn.

Luc Ghyselen

Debemur Morti Productions

Tracklist: 1. Behexen – Queen Of Apostasy 2. Slidhr – Stones On Soil 3. Arkona – Silence In The Dark 4. Aoratos – Ecstases Of Dread 5. Blut Aus Nord – Dimensions Of Chaos 6. Au Champs Des Morts – Sanglot 7. Au Champs Des Morts – Blashyrkh (Mighty Ravendark) 8. Wallachia – Transilvanian Majesty 9. October Falls – Without Credence 10. Manes – The Answer (Is At The End) 11. Yeruselem – Autoimmunity 12. Throane – Nuées 13. Tenebrae In Perpetuum – Triumphata Morte 14. Dodsengel – Thothfire 15. Terra Tenebrosa – Donum Serpentis