Korpiklaani op 24 februari in zaal Trix.

Op zondag 24 februari is er een nieuw folk metal feestje in zaal Trix te Antwerpen. Drie bands zullen daar voor een wervelend en opzwepend feestje zorgen.

Het Noorse Trollfest mag openen. Dit knettergekke gezelschap werd in 2003 opgestart en zorgde reeds voor zeven full-albums. Het achtste album, ‘Norwegian Fairytales’, is nu net uit, maar het is vooral tijdens live concerten dat de band opzwepend, energiek en heel gedreven overkomt met knotsgekke taferelen als gevolg. We herinneren ons de laatste passage van dit gezelschap in zaal Trix, waar een polonaise werd opgestart die de ene doorgang uit ging en via de andere doorgang terug naar binnen. Ambiance verzekerd dus met dit Trollfest.

Het Finse Turisas brengt een mix van symphonic metal en folk metal dat voor een opzwepend en energiek geheel zorgt. De band werd in 1997 opgestart als Köyliö maar de naam werd in 1999 gewijzigd tot Turisas. Het gezelschap zorgde reeds voor vier full-albums waarvan het laatste , ‘Turisas 2013’, in 2013 werd uitgebracht. We kijken al stilletjes aan uit naar nieuw werk.

Het hoogtepunt van de avond zou dan moeten komen van het Finse Korpiklaani, ook al een prettig gestoord gezelschap dat keer op keer voor een energiek en opzwepend feestje zorgt tijdens live concerten. Korpiklaani werd in 2003 opgestart, al kende de band een voorgeschiedenis onder andere namen sinds 1993. Tien full-albums staan reeds in hun discografie vermeld, waarvan ‘Kulkija’ het meest recente is. Maar het is vooral tijdens live concerten dat het gezelschap het best tot zijn recht komt.

Meer info kan je vinden op www.trixonline.be of www.biebob.be