Cân Bardd: The Last Rain

In februari schreef ik voor MUSIKA een recensie van het debuutalbum van Cân Bardd, ‘Nature Stays Silent’ en bedacht ik dit werk van de Zwitser Malo Civelli met een mooie score van 85. Ik was immers erg gecharmeerd door de sound van dit soloproject: filmische, atmosferische black metal. Benieuwd naar het tweede album in één jaar tijd: wat zou dit geven? Na een eerste luisterbeurt, wat weinig is om in dit genre alles te ontdekken kan ik al zeggen dat de man op zijn elan verder gaat maar dat dit album iets harder is dan het vorige. Het blijft zeer filmisch, er zitten wondermooie rustige stukken bij maar de momenten waar het sneller en harder gaat komen frequenter aan bod dan op het debuutalbum, en de grunts zijn ook agressiever en heavier. Daarom kunnen we niet zeggen of ‘The Last Rain’ beter of minder goed is: dit hangt van de persoonlijk smaak af. Wat ik wel kan zeggen is dat er weer supermooie muziek op dit album te horen valt. Wondermooi gecomponeerd en uitgevoerd, bij wijlen zelfs bijna klassieke muziek wat afgewisseld met de agressie van black metal toch opnieuw weer voor een unieke sound zorgt. Zoals eerder, moet je deze cd in één ruk beluisteren om er de schoonheid van te ontdekken. Jawel: ik blijf fan van deze band wiens muziek mij steeds blijft bekoren. Fans van atmosferische black metal zullen deze band een mooie plaatsje in hun collectie bezorgen: dicht bij handbereik om vaak af te spelen.

Bart Verlinde (85)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Between Hope And Reality 2. Celestial Horizon 3. Fog Of War 4. Clouds And Feuds 5. The Last Rain