Defecal Of Gerbe: Mothershit

Wij zijn eigenlijk nog altijd het meeste fan van grindcore zoals het in het begin werd uitgevoerd. Maatschappijkritisch met een bak crust-invloeden. Later kwam goregrind, die de focus wat meer richting medicinale exploten of puur slagerswerk verlegde. Daarna is er echter een legioen bands op de proppen gekomen die de goegemeente vooral wou choqueren, dit door middel van provocerende lyrics (kuch,Anal Cunt, kuch), of door lichaamssappen als de hoogste proza te verkopen. Zo ook deze Defecal Of Gerbe. Onlangs reviewden we nog van hen de compilatie ‘Discolocauste’ waarop al het werk van de band opstond. Ongeveer tien van de zeventien nummers op dit album komen ook op die compilatie voor. Of ze dan niet beter wat meer nummers voor hun debuut hadden geschreven is dan ook de vraag. Dit terzijde heeft de Franse band heeft een zekere ‘je ne sais quoi’ die er voor zorgt dat we er nog enigszins een glimlach kunnen voor opbrengen. Misschien omdat een van de drie vocalisten net als Timmy uit South Park klinkt? Of misschien omdat de parodie op de cover van Led Zeppelin’s ‘Mothership’ zo belachelijk is dat het grappig word? Ofwel worden we gewoon milder met ouder worden, wie zal het zeggen? Feit is dat ‘Mothershit’ (ja, het humorgehalte is duidelijk van het pipikaka allooi) enkele “gezellige” grindcoretracks met een lekkere groove herbergt. Naast Timmy vinden we ook pigsquals en van die onderwatervocalen als Last Days Of Humanity terug. De Franse sketches die als intro dienen of de ongetwijfeld humoristisch bedoelde teksten kunnen we echter met onze magere kennis van het Frans niet ontcijferen. Songtitels als ‘Adolph Lundgren’ of ‘Camembert Nécrophile’ spreken echter boekdelen. De teksten zal je toch niet verstaan… een fijn doch weliswaar origineel plaatje uit een van de meest smerige krochten uit de metalwereld. Snel geschoffeerde mensen en ernstige intellectuelen, gelieve zich te onthouden!

Levi De Luycker (72)

Xenokorp

Tracklist: 1. Sympathy for the Debile 2. Camembert Nécrophile 3. Once Up on The Crotte 4. Leffe For Dead 5. Ass Of Ped 6. Sublime Inspector Derrick Decompsition 7. Discolocauste 8. Chaise à Pailettes 9. Beheaded Kamikaze 10. Règles In Blood 11. Madame Richard In The Land Of Fist 12. Adolph Lundgren 13. Boogie Woogie Dancing Truie 14. Abbath Loves Friskies 15. I’m Your Boogie Touffe 16. Diarrhée Mousseusse 17. La Sono El Claque