Satan naar Beveren Leie.

Op zaterdag 16 februari halen de organisatoren van “Blast From The Past” het Britse Satan naar OC Klokhuis te Beveren Leie.

Deze Britse band ontstond in 1979 om vijf jaar later na het toch op lovende kritieken onthaalde debuutalbum ‘Court In The Act’ (1983) de naam te wijzigen tot Blind Fury. Lang hielden ze die naam niet aan en opnieuw onder de naam Satan werd nog ‘Suspended Sentence’ (1987) op de wereld los gelaten om een jaar later de naam te wijzigen tot Pariah. Nog een jaar later viel het doek over Pariah. In 1997 werd een doorstart genomen als Pariah, maar dit was maar een korte opflakkering. In 2004 werd de naam Satan weer gebruikt voor een heel korte periode. Maar sinds 2011 lijkt Satan terug het goede tempo te hebben gevonden, want sindsdien zorgde Satan voor drie nieuwe albums waarvan ‘Cruel Magic’ (Metal Blade Records, 2018) het meest recente is. Satan staat voor traditionele heavy metal / NWOBHM.

Maar vooraleer we opnieuw kunnen genieten of voor het eerst kennis maken met Satan is het eerst nog de beurt aan twee Zweedse bands. Screamer werd in 2009 opgestart, zorgde tot nu toe voor drie full-albums waarvan ‘Hell Machine’ (High Roller Records, 2017) het meest recente is. Screamer staat voor een portie stevige en krachtige portie heavy metal. En ook Ram staat garant voor een stevige en krachtige portie heavy metal. Dit vijftal timmert reeds sinds 1999 aan een muzikale carrière en die leverde reeds vijf full-albums op waarvan ‘Rod’ (Metal Blade Records, 2017) het meest recente is.

Wie dus een avondje traditional heavy metal wil beleven zakt die dag het best af naar Beveren Leie. Meer info omtrent dit concert, en het later dit jaar plaats vindende Blast From The Past Fest kan terecht op www.facebook.com/bftpfestival/