Gloryful: Cult Of Sedna

Album nummer vier voor Gloryful. Ik was benieuwd en had schrik dat het zou tegenvallen in het licht van de twee vorige, maar mijn vrees was geheel onterecht. Meteen erin vliegen is de eenvoudigste en efficiëntste methode om de luisteraar te overtuigen. Intro ‘Cult Of Sedna’ en ‘The Oath’ sleuren je meteen mee. Vijf nummers later was ik effen vergeten dat ik moest reviewen. Ik weet niet wat Gloryful overkomen is, maar ze hebben de muze serieus alle kanten van de kamer doen zien, denk ik. Zo’n stevige en lekkere nummers: da’s puur genieten. Voor zij die Gloryful niet kennen, denk aan een mix van power metal met NWOBHM. De tweede helft van het album is iets gevarieerder, maar rockt toch nog de pannen van het dak. Massacre is niet de grootste naam in metal-land, maar regelmatig leveren ze toch schitterend materiaal af. ‘Sinner & Saints’ is een mooie afsluiter, ware het niet dat je nog een geslaagde instrumentale outro krijgt in de vorm van ‘Into the Next Chapter’ Dus eigenlijk heb je negen volwaardige nummers en een intro en outro. Negen is ruimschoots voldoende. Net zoals met de laatste Metal Inquisitor kan je geen spijt krijgen van de aanschaf van dit album als je houdt van tijdloze heavy metal. Dit plaatje zal mijn ochtendrit met de wagen naar het werk meer dan eens opvrolijken. Indien je last hebt van wintermoeheid, wend je dan niet tot ersatz, maar neem duurzame energieverwekkers zoals deze plaat.

Frederik Blieck (89)

Massacre Records MASCD 1040

Tracklist: 1.Cult Of Sedna 2.The Oath 3.Brothers In Arms 4.Void Of Tomorrow 5.The Hunt 6.True ‘Til Death 7.When The Union Calls On Me 8.Desert Stranger 9.My Sacrifice 10.Sinners & Saints 11.Into The Next Chapter