Metal Inquistor: Panopticon

Een album goed openen staat gelijk met “goed begonnen, is half gewonnen”. Metal Inquisitor opent voortreffelijk op album nummer vijf met ‘Free Fire Zone’. Meteen is de toon gezet. De toon is een actuele invulling van NWOBM met Duitse inslag. Vorig album ‘Ultima Ratio Regis’ verbeteren of evenaren is zowiezo de uitdaging voor Metal Inquisitor uit Koblenz, Duisland. Het is overduidelijk dat Iron Maiden voor deze band een grote inspiratiebron is. ‘Change Of front’ en ‘Beyond Nightmares’ zijn daar zeker het bewijs van. Zanger ‘El Rojo’ heeft een apart timbre, maar dit is zeker een positief gegeven voor de band. ‘Trial By Combat’ is een knaller van formaat. ‘Shock Tactics’ probeert niet onder te doen. ‘Re-sworn The oath’ mag zeker ook (meerdere) keren gehoord worden. ‘Scent Of Fear’ is ook gewoon dik in orde. We zitten op hoog niveau en ‘War Of Priests’ blijft die lijn gewoon doortrekken tot en met ‘Discipline And Punish, het laatste nummer. Negen nummers zijn voldoende om de liefhebbers van old skool heavy metal volledig in te pakken. Het verdict van deze Metal Inquisitor: “enjoy or fuck off and die”. Dit is metal van de bovenste plank en ‘t is geen melamine maar ouderwetse eik. Fantastisch plaatje. Wanneer mag ik komen headbangen, godverdomme!

Frederik Blieck (90)

Massacre Records MASDP 1046

Tracklist: 1. Free Fire Zone 2. Change Of Front 3. Beyond Nightmares 4. Trial By Combat 5. Shock Tactics 6. Re-Sworn The Oath 7. Scent Of Fear 8. War Of The Priests 9. Discipline And Punish