Carnal Forge: Gun To Mouth Salvation

Het Zweedse Carnal Forge blijkt helemaal terug te zijn van een tijdlang weggeweest. Dit thrash metal ensemble ontstond in 1997 en hield het voor bekeken in 2010 toen oprichter Jari Kuusisto genoeg had van het muzikale landschap. Toch bleef het ergens kriebelen en in 2013 kreeg Carnal Forge een doorstart. Een single, meteen na de doorstart, bleek zowat het enige wapenfeit, daar de band ook geen live shows meer wilde weggeven vooraleer ze voldoende nieuw werk hadden om een nieuwe live-set gestalte te geven. Dat kan nu dus weer wel, want dit elf tracks tellende werkstuk, rijgt mokerslag na mokerslag aan elkaar. Elf tracks waar de pure agressie vanaf spat zijn de ingrediënten die Carnal Forge gebruikt om deze ‘Gun To Mouth Salvation’ gestalte te geven. Pure thrash metal klonk zelden zo brutaal en agressief: precies alsof elke track opnieuw je hele hebben en houwen openscheurt. De agressie en de haat druipen uit de vocalen, de riffs zijn snoeihard en brutaal, drumpatronen kletteren je gedreven en energiek om de oren, basslijnen stuwen het geheel naar een steviger niveau en uit de gitaarsolo’s komen smerig en krachtig klinkende akkoorden te voorschijn. Nog niet overtuigd dat deze ‘Gun To Mouth Salvation’ een van de smerigste thrash metal albums van de laatste maanden is geworden? Beluister dan een willekeurige track, ik neem nu ‘Endless War’ als voorbeeld, en laat je meeslepen in het helse tempo, de brutale agressieve vocalen, de overdonderende riffs, de machtige basslijnen en de brutale gitaar opsmuk die het nummer meekrijgt. En dan dien je nog te weten dat de heren niet één zo’n splinterbom hebben afgeleverd maar ook nog tien andere bommen in je gezicht tot ontploffing brengen. Thrash metal fanaten kunnen zonder luisteren hun geldbeugels opentrekken: ‘Gun To Mouth Salvation’ verdient een heel mooie plaats in je collectie. Welcome back, Carnal Forge, de grondvesten van thrash metal kunnen opnieuw onder jullie gebeuk daveren!

Luc Ghyselen (95)

ViciSolum Productions

Tracklist: 1. Parasites 2. Reforged 3. Aftermath 4. Endless War 5. Bound In Flames 6. King Chaos 7. The Order 8. Hellride 9. State Of Pain 10. Sin Feast Paradise 11. The Stench