Skullclub: Smækhugger

Het Deense Skullclub is vooral sant in eigen land, want na hun debuutalbum, ‘Gamle Ar og Nye Tænder’ uit 2014, kon het vijftal tal van concerten afwerken in eigen land. Nu zijn de heren toe aan hun tweede album. Voor iedereen die niet bekend is met het gezelschap: dit vijftal omschrijft hun sound als volgt: “a mix between raw and unpolished punk rock and sing-along folk”. En dat is precies wat je krijgt van Skullclub: stevige recht toe rechtaan punk rock wordt op knappe wijze afgewisseld en gecombineerd met folk klanken die uitnodigen tot meebrullen (en dat liefst met een stevige pint in de hand). Vernieuwend is het allerminst, maar opzwepend en uitnodigend tot een wild feestje, daarvoor ben je bij Skullclub aan het goede adres. Versta je niets van tekst: het geeft niet, het past gewoon wonderwel in de context. De heren brengen tien eigen nummers en een immens geslaagde cover van Ewan MacColl’s ‘Dirty Old Town’, je misschien beter gekend in de versie van The Dubliners of The Pogues. Meteen een machtige afsluiter van dit toch wel knappe album. Hopelijk zorgt dit ervoor dat we het kwintet ook eens in onze contreien mogen aan het werk zien.

Luc Ghyselen (80)

Mighty Music PMZ 199

Tracklist: 1. Knæk Nak Skipper 2. United Fake America 3. Du Som Lort 4. Når Børnene Sover 5. På En Knækket Gren 6. St Pauli 7. Thailand Takeaway 8. Natspermer 9. LGFM 10. Langt Pokker I Vold 11. Dirty Old Town