Lucer: Ghost Town

Het Deense Lucer komt twee jaar na debuut ‘Bring Me Good News’ op de proppen met de opvolger: ‘Ghost Town’. Het kwartet zorgt voor tien radiovriendelijke rocksongs waar subtiele invloeden disco en motown in sluipen. Ik ga maar eerlijk zijn: het is helemaal niet “my cup of tea”. Dit is me veel te braaf, te gepolijst, te radiovriendelijk. De heren mikken, naar mijn smaak, te veel op hitsucces en alhoewel zowat elke track op dit album daar misschien in aanmerking voor komt, is het geheel me veel te zeemzoet. Nochtans werd het album onder handen genomen door Tue Madsen, een naam met heel wat faam in metal middens, om voor de eindmix te zorgen. Of de band hiermee hoge ogen zal gooien, weet ik echt niet, want ik zal deze Lucer in ieder geval niet volgen.

Luc Ghyselen (40)

Mighty Music PMZ 275

Tracklist: 1. Indestructable 2. Ghost Town 3. Crazy 4. Mirror Of A Man 5. The Night The Music Died 6. Party Like A Rock Star 7. Young Pretty Stupid 8. The Good Life 9. Killer 10. California